Σχεδόν έτοιμη η πλατεία της Σοχώρας, στο Ρέθυμνο

016-300x169Σχεδόν έτοιμη είναι η πλατεία της Σοχώρας, που μετά το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχει αλλάξει εντελώς όψη και αισθητική.

Μάλιστα, μετά από περίπου ένα χρόνο συσκότισης, λόγω των έργων, η πλατεία ηλεκτροφωτίστηκε την π. Τετάρτη το βράδυ, δίνοντας χαρά στους περίοικους καθώς αυτό το περίμεναν πολύ καιρό.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες που έχουν μείνει ακόμα πίσω, αυτές αφορούν τη λειτουργία του σιντριβανιού και τη φύτευση νέων δέντρων και φυτών.

02

Στη νέα πλατεία, όπως είναι ήδη γνωστό απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων, ενώ στο νέο κοντινό παρκινγκ που δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τις περιοχής, υπάρχουν περισσότερες από 40 θέσεις στάθμευσης.

Κατά γενική πάντως ομολογία, εκείνο που κάτοικοι και περαστικοί θεωρούν αντιαισθητικό στην πλατεία είναι τα δεκάδες τοποθετημένα κολωνάκια που ορίζουν τους χώρους που επιτρέπεται η διέλευση και απαγορεύεται η στάθμευση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν το σχεδιασμό της πλατείας, υπερβολικά μοντέρνο και αταίριαστο τόσο με το ιστορικό κτήριο της σημερινής αντιπεριφέρειας, όσο και με την παλιά πόλη που ξεκινά από κει.

Δε μένει παρά να δούμε τη λειτουργικότητα της συγκεκριμένης πλατείας όταν πλέον δοθεί προς χρήση στο κοινό.

rethemnosnews.gr