Έφυγε από τη ζωή ο αιώνιος έφηβος Ηρακλής Αναγνωστόπουλος

0270-2znyfis7yoik140oy32qyyΘλίψη σε όλους τους Χανιώτες, είτε τον γνώριζαν προσωπικά είτε όχι, έφερε η είδηση του θανάτου του Χανιώτη αγωνιστή Ηρακλή Αναγνωστόπουλου.

Γνωστός από την αδιάλειπτη παρουσία του σε κάθε κινητοποίηση του Χανιώτικου λαού, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, έφυγε σε ηλικία 86 ετών και θα κηδευτεί αύριο Τρίτη και ώρα 12μ από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Σπλάντζιας ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγ. Λουκά.

Ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Ιεράπετρα από γονείς Μικρασιάτες. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια όμως ποτέ δεν τα παράτησε. Αγωνίστηκε από μικρός στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Έμαθε ότι για να καλυτερεύσει η ζωή του ενός πρέπει να καλυτερεύσει η ζωή όλων των ανθρώπων. Υπέστη φυλακίσεις και διώξεις όμως αυτό δεν έκαμψε ποτέ το φρόνημά του ή την αγωνιστικότητά του.

Σε παλιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας είχε πει: «Εγώ είμαι Μικρασιάτης», μου είπε, «από την 1η ημέρα που γεννήθηκα είμαι στον δρόμο. 85 χρόνια στους δρόμους, παλεύω..

Τώρα, πιστεύει πως χάθηκαν όλα. «Έκλεψαν το όνειρο. Ότι κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες, αυτά τα κλέψανε όλα». Δεν τα παρατάει.

Μια ζωή στους δρόμους ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος μόνο ένα δρόμο έμαθε, αυτόν του αγώνα. Κι αυτόν αφήνει παρακαταθήκη σε όλους μας: «Κανείς δε θα σας χαρίσει ποτέ τίποτα! Αγωνιστείτε! Αγωνιστείτε!»

agonaskritis.gr