ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΧΑΝΙΑ

Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” στο ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ. Λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι με τους
Μαρία Κώτη (τραγούδι,κρουστά), Χάρη Παναγιωτάκη (λύρα,τραγούδι), Αλέξη Αλεβιζάκη (λαούτο,τραγούδι), Βλαδίμηρο Ουρανό (μπουζούκι) και Χάρη Χατζημανώλη (κιθάρα,τραγούδι)

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Σαλτάρης διασκευάζει και ερμηνεύει στο πιάνο επιλεγμένα έργα δύο κορυφαίων συνθετών του 2ου μισού του 20ου αιώνα: “Zbigniew Preisner – Μάνος Χατζιδάκις: κινηματογραφική και ορχηστρική μουσική με ένα πιάνο”, στο πλαίσο των εκδηλώσεων “Ημέρες Ρεθύμνου 2022“, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ (21:00)

Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων διοργανώνει διημερίδα με θέμα ”Βία και Πόλεμος”. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο ΧΑΛΙΚΟΥΤΙ με ρεμπέτικο γλέντι, μετά την λήξη της πρώτης μέρας. Στο λαούτο θ’ ακούσουμε τον Στέλιο και στο μπουζούκι τον Στέφανο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Oι «Χοροσταλίτες» παρουσιάζουν τη νέα τους συναυλία στην ΤΥΛΙΣΟ με τίτλο «Άρωμα Κρήτης στον κύκλο της Έλλαδας», με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής πέντε μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Είσοδος ελεύθερη (20.30)

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τον Luis Borda και τη Γεωργία Βεληβασάκη στην παράσταση «Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες» στον υπαίθριο αμφιθεατρικό χώρο «17 Λουκούμια Zominalis Συνεργείο», στις ΚΑΤΩ ΑΡΧΑΝΕΣ. Στη βραδιά θα συμμετάσχουν η Ανδρονίκη Δερμιτζάκη (κρητική λύρα) και ο Δημήτρης Παπαδάκης (λαούτο). Ελεύθερη είσοδος (21.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Μαρία Κώτη & Σκίουρο 5 σε μια ηλεκτρική μουσική παράσταση με «πειραγμένα» κομμάτια από τη δισκογραφία της Μαρίας Κώτη, ηλεκτρικές και ατμοσφαιρικές διασκευές γνωστών κομματιών από την εγχώρια και από τη διεθνή δισκογραφία, από τη μουσική παράδοση της Ελλάδας και του κόσμου, καθώς και προσωπικές τους συνθέσεις, στο ΧΑΛΙΚΟΥΤΙ (21.00)

Η μουσική συνάντηση με συνθέσεις του Ανδρέα Παραγιουδάκη (πιάνο) με τους διακεκριμένους σολίστες, Γιάννη Πολυχρονάκη στο κοντραμπάσο και Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά, Terracotta Project, συνδιαλέγεται με ηχοχρώματα του ελληνικού και του ευρύτερου βαλκανικού χώρου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Ρεθύμνου 2022” στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (21.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΗ

ΛΑΣΙΘΙ

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στον αίθριο χώρο της ΜΟΝΗΣ ΤΟΠΛΟΥ, με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης μαζί με τη δεκαμελή ορχήστρα του και με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαϊα και τους καλλίφωνους μουσικούς της ορχήστρας. Θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ελεύθερη είσοδος για το κοινό -θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για περιορισμένες προκαθορισμένες θέσεις (21.00)

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Γιώργος Φραντζεσκάκης και ο Γιώργος Στρατάκης, στο ΑΛΛΟΥ ΓΙ’ΑΛΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Μιχάλης Κουναλης και ο Λευτέρης Γεωργιλαδακης με το συγκρότημα τους, στο ΑΛΛΟΥ ΓΙ’ΑΛΛΟΥ (Ώρα έναρξης 21:00)

προσεχώς

_

Το ενημερωτικό site “Χανιά Νύχτα-Μέρα” παρουσιάζει τη μουσική κίνηση της εβδομάδας στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Στείλτε μας τα live ή την εκδήλωση σας στο [email protected]