Γιορτή τσικουδιάς στον Καράβολα με κρητικό γλέντι!

61507Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή Τσικουδιάς, στον Καράβολα στο Ηράκλειο.

Μια εκδήλωση με έντονο το παραδοσιακό χρώμα της Κρήτης, βασισμένη στο τοπικό μας κέρασμα που παράγεται αυτή την περίοδο σε όλο το νησί.

Παραγωγή τσικουδιάς με το ρακοκάζανο που θα έχει στηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, Παραδοσιακά Δρώμενα, Κρητικοί Χοροί από το Λαογραφικό Όμιλο Χνάρη και Μουσική από τους καταξιωμένους κρητικούς καλλιτέχνες, Βαγγέλη Αλεξάκη – Γρηγόρη Παραγιουδάκη, Μιχάλη Κουνάλη, Νεκτάριο Σαμόλη και Γιώργη & Νίκο Στρατάκη.

“Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης μπορείτε να γευτείτε την παραδοσιακή μουσταλευριά καθώς και άλλα εδέσματα και γλυκά φτιαγμένα από τις γυναίκες που εξυπηρετούνται στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, όπως επίσης και άφθονη τσικουδιά και κρασί των ντόπιων οινοποιών μας.

Σας περιμένουμε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης μας, σε μια συνάντηση γενεών …για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου, Κοινωφέλης Επιχείρηση Δ.Η, 3η Δημοτική Κοινότητα, Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης.

creteplus.gr