earth dance13

Το Earthdance, είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για την Ειρήνη το οποίο έχει αναπτυχθεί και έχει καταλήξει εως η μεγαλύτερη συγχρονισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1997, με τη συμμετοχή 22 πόλεων σε 18 χώρες.Εκδηλώσεις Earthdance έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε πάνω από 450 πόλεις σε 75 χώρες, από τη Αυστραλία, το Κέιπ Τάουν, μέχρι και τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Κάθε έτος, σε ευθυγράμμιση με τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, πάνω από 250.000 περίπου άτομα (συν αρκετές χιλιάδες ιντερνετικό κοινό) ενώνονται στο χορό, υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και τους ανθρωπιστικούς της στόχους.
Η καθοριστική στιγμή του Earthdance σε κάθε εκδήλωση είναι η συγχρονισμένη μουσική στιγμή (4 μ. μ. Χειμερινή ώρα Ειρηνικού) όταν σε κάθε εκδήλωση, την ίδια ακριβώς στιγμή στον κόσμο, παίζει ένα Ειδικό τραγούδι που ονομάζεται “Η Προσευχή Για Την Ειρήνη”.
Το Earthdance έχει χαρακτηρισθεί από τη μουσική βιομηχανία,ως το “Dance Aid” για την νέα χιλιετία.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσει και να προσελκύσει όλο τον κόσμο, για να δημιουργήθει ένα συγχρονισμένο παγκόσμιο φεστιβάλ χορού και να βοηθήσει στην χρηματοδότηση ανθρωπιστικών κινήσεων αλλά και στην εδραίωση ενός ειρηνικού περιβάλλοντος, προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας.

Η Αποστολή μας:
Η Αποστολή μας είναι, να προωθηθεί η Ειρήνη, με την ένταξη των συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο, σε μια συγχρονισμένη προσευχή για την ειρήνη και να στηριχτούν ανθρωπιστικές κινήσεις μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και του χορού.

Ο Στόχος μας:
Στόχος μας είναι να συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι, καλλιτέχνες, μουσικοί και ειρηνόφιλοι παγκοσμίως, αφιερώνοντας μια ημέρα για την υποστήριξη των προσπαθειών ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και να ενωθούν άνθρωποι από όλα τα έθνη σε μια ημέρα ειρηνικού εορτασμού και αρμονίας.

Το Πνεύμα μας:
Το πνεύμα του Earthdance είναι η συμμετοχή σε οποιοδήποτε επίπεδο. Στο πνεύμα του “Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, Δρούμε Τοπικά”, κάθε τοπική οργάνωση προώθησης δωρίζει τουλάχιστον το 50% των κερδών της σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που σχετίζεται με μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

* Ευημερία Παιδιών & Αστική Νεολαία

* Ιθαγενείς

* Διεθνής ανακούφιση και ανάπτυξη

* Περιβαλλοντική Αειφορία & Προστασία

* Οργανώσεις που Βοηθούν στην Προώθηση της Ειρήνης

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

• Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι και όσες επιθυμούν να βοηθήσουν. Κάθε εθελοντής/τρια καλείται να συμμετέχει στην ομάδα λειτουργίας που θα είναι παρούσα στην εκδήλωση για κάποιες ώρες, επιλέγοντας τη βάρδια που διευκολύνει καλύτερα ανάλογα με τις υποχρεώσεις.

• Ενας εθελοντής μπορει να κάνει όσες βάρδιες μπορεί και όταν μπορεί . Το δηλώνει και διαμορφώνεται πρόγραμμα ώστε κάθε εθελοντής να γνωρίζει πότε είναι η βάρδιά του.

• Κάθε εθελοντής δεν είναι ποτέ μόνος του. Είναι μέλος μιας πολυμελούς ομάδας που είναι παρούσα και μοιράζεται τα ιδια καθήκοντα με άλλα μέλη.

• Δεν επιθυμούμε την βία οποιασδήποτε μορφής.

• Η διεκπεραίωση του φεστιβάλ βασίζεται στην διοργανώτρια ομάδα, στους χορηγούς και στις δωρεές. Σ’ αυτό μπορούν να συμβάλουν άμεσα, τα αρμόδια υπουργεία, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, το διαδίκτυο, οι εταιρίες φαγητού-ποτών και ένδυσης καθώς και κάθε είδους επιχείρηση που σχετίζεται με οικολογικά ή βιολογικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται

  • Προβολές ντοκιμαντέρ – ταινιών
  • Ενημερωτικά περίπτερα
  • Έκθεση προϊόντων
  • Διαδραστικά εργαστήρια
  • Μουσικές συναυλίες
  • Ομιλίες

Στα πλαίσια της βελτίωσης της ποιότητας και ενίσχυσης του φεστιβάλ, θα λειτουργήσουν ανοιχτή αγορά και περίπτερα. (Οι πάγκοι αφορούν σε μικρής κλίμακας χειροποίητα αντικείμενα).

Καλούμε όλο τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Earthdance Crete Festival, να σεβαστεί το χώρο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.

Ημερ/νίες: 20/09/2013 – 22/09/2013
Τοποθεσία: Πάρκο Γεωργιάδη, Ηράκλειο
Είσοδος: Ελεύθερη