VLUU L210  / Samsung L210Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και η εφημερίδα Creta Voice διοργανώνουν από κοινού την εκδήλωση «Βραβεία της χρονιάς» τη Δευτέρα στις 19:30 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εκδότης της εφημερίδας κ. Στέργιος Κοπτερίδης σημείωσε ότι η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου επιτυχημένης κυκλοφορίας της έντυπης έκδοσης, αλλά και της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας, ενώ κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του την τελετή βράβευσης των συνανθρώπων μας που με τις δυνάμεις τους επιτέλεσαν κοινωνικό έργο.

Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη δήλωσε «Είναι γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών μάς έφερε αντιμέτωπους με μια γενικευμένη κρίση αξιών. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο βιώνοντας δυσάρεστες καταστάσεις και συναισθήματα. Το άγχος, η ανασφάλεια, ο φόβος είναι καθημερινά φαινόμενα που μάς απομονώνουν κοινωνικά και σε πολλές περιπτώσεις μάς στρέφουν εναντίον των συνανθρώπων μας.

Η συνδιοργάνωση, από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Creta Voice, των «Βραβείων της χρονιάς» έχει στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση καλών πράξεων, που βρίσκονται στον αντίποδα των παραπάνω. Πρόκειται για εξαιρετικές χειρονομίες, πράξεις και
στάσεις ζωής που προέκυψαν αυθόρμητα από Xανιώτες συνανθρώπους μας σε μια προσπάθεια ωφέλειας και προσφοράς προς
το κοινωνικό σύνολο.

Κινητήριος δύναμη των πράξεων αυτών αποτέλεσε η συνείδηση των συνανθρώπων μας και η ηθική ποιότητα του χαρακτήρα
τους. Αξίζουν την αναγνώριση και την επιβράβευσή μας, γιατί συνιστούν πρότυπο συμπεριφοράς προς τον κοινωνικό περίγυρο. Σε εποχές δύσκολες, που η αδιαφορία και ο ατομικισμός φαίνεται να κυριαρχούν, εκείνοι αντιπρότειναν την αλληλεγγύη,
τον ανθρωπισμό και την αγάπη, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία:
Μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε στον άνθρωπο!» .

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νικηφοράκης.

Μετά το τέλος των βραβεύσεων θα ακολουθήσει συναυλία με τον Λεωνίδα Λαϊνάκη και το συγκρότημά του.