Ελ.Βενιζέλος: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο…

El.BenizelosΝα πουλήσει την θυγατρική της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του “Ελ. Βενιζέλος” στην Αθήνα, προσπαθεί εκ νέου ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πληροφορίες, ήδη έχει καλέσει πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν τις προσφορές τους. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών είναι η 31η Μαρτίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ομίλου Bernd Puetter δήλωσε πως “γνωρίζει τις εικασίες στην αγορά” και ότι δεν μπορεί να προβεί σε σχόλιο. Από την άλλη ο εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Bank αρνήθηκε κατηγορηματικά να σχολιάσει τις πληροφορίες του bloomberg.

Και πέρυσι ο όμιλος Hochtief είχε προσπαθήσει να πουλήσει τη θυγατρική της αλλά δεν κατάφερε να λάβει το αντίτιμο που αναζητούσε. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί στον διεθνή οικονομικό Τύπο, προσφορές είχαν καταθέσει μεταξύ άλλων η γαλλική κατασκευαστική Vinci και η κινεζική HNA Group. Η προσφορά τους ήταν λίγο παραπάνω από 1 δισ ευρώ. Ωστόσο οι Γερμανοί αποτιμούσαν την εταιρεία 1,6 δισ ευρώ, γεγονός που τους έκανε να ακυρώσουν την πώληση. Τότε πληροφορίες είχαν αναφέρει πως και η Fraport AG, η ιδιοκτήτρια του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, είχε καταθέσει προσφορά για τα αεροδρόμια εκτός της γερμανικής επικράτειας.

Lykavitos