Πέντε υποψήφιοι μνηστήρες για τον ΟΛΘ

olthΜέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασιστεί η τελική στρατηγική αποκρατικοποίησης της ΟΛΘ ΑΕ, εάν θα παραχωρηθούν λιμενικές χρήσεις ή εάν θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με την ευκαιρία πραγματοποίησης ειδικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ τόνισε ότι το ενδιαφέρον από πλευράς πιθανών επενδυτών είναι πολύ μεγάλο. Συγκεκριμένα, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονται περισσότεροι από πέντε διεθνείς παίκτες (forwarders), στους οποίους, άφησε να εννοηθεί, ότι περιλαμβάνεται η κινεζική Hutchinson, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Cosco δεν ενδιαφέρεται για τον ΟΛΘ.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι ο μελλοντικός επενδυτής θα επιλεγεί πρώτα με βάση το στόχο της ανάπτυξης, ενώ το τίμημα θα είναι το δεύτερο σε σημασία κριτήριο. «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές, μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά του λιμανιού του Πειραιά, και να αποτελέσει, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το μεταφορικό κέντρο για την νοτιοανατολική Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, καθώς μέχρι το τέλος Ιουνίου θα βγουν στον αέρα περί τους 18 διαγωνισμούς, έξι για μαρίνες, όπως επίσης για ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΛΑΡΚΟ κ.α.

parapolitika.gr