Και ο δήμος Φαιστού στις εκδηλώσεις για τον τουρισμό στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Φαιστού εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμμετέχοντας στο τριήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο 27 -29 Σεπτεμβρίου.

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο ΕΟΤ με συνδιοργανωτές τους Δήμους και τους φορείς ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις και δημιουργούν ένα διαφορετικό κλίμα σε όλες τις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις με την παρουσία του σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στον αίθριο χώρο της Λότζια, όπου θα εκτεθούν τοπικά προϊόντα και συνάμα θα προβληθεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής καθώς και οι δράσεις του σε αναπτυξιακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρχει δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και υπαίθρια έκθεση αγροτικών προϊόντων, ειδών λαϊκής τέχνης. λουλουδιών, βιβλίων κλπ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (οδοί 25ης Αυγούστου, Δαιδάλου, Πλατεία Ελευθερίας, Πάρκο Γεωργιάδη, ώρες λειτουργίας 9.00-23.30 μ.μ.).

Τέλος, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Από την πλευρά του ο Δήμος Φαιστού έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 27/9 δωρεάν στάθμευση στο χώρο του παρκινγκ στην παραλία των Ματάλων καθώς επίσης και δωρεάν ξαπλώστρες στις παραλίες των Ματάλων και του Κομμού δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες να εξερευνήσουν αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τις ομορφιές της περιοχής του Δήμου Φαιστού.

prismanews.gr