Το κρητικό σχήμα η Πύλη του Ήχου συνεχίζει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή που οργανώνουν τα πέντε καταστήματα της πλατείας, το Μήλον της Έριδος, το La Brasserie, ο Νότος, το «Stone» και «Ο Αντίποδας».

Το 2007 ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης καταξιωμένος συνθέτης και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών της κρητικής μουσικής, αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά σε ένα μεγάλο του όνειρο, την δημιουργία ενός μουσικού σχήματος  την Πύλη του Ήχου,μιας μουσικής παρέας αν θέλετε που να απαρτίζεται από νέα ταλαντούχα παιδιά με αγάπη στην Κρητικής παράδοση και υψηλούς στόχους, που μοναδικό στόχο θα έχει τη διάσωση, διάδοση αλλά και εξέλιξη της κρητικής μουσικής. Απόλυτη προστασία , η παραμονή της μουσικής μας ιστορίας στην ακέραιη και ατόφια μορφή της, χωρίς ξενόφερτες επιρροές που αλλοιώνουν τον πυρήνα της
Το κρητικό σχήμα έχει συνεργαστεί με τους: Θανάση Σκορδαλό  Χαράλαμπο Γαργανουράκη ,Γιώργο Παπαδάκη,  Νίκο Μανιά, Νίκο  Γωνιανάκη, Λεωνίδα Κλάδο, Βασίλη  Σταυρακάκη, Ross  Daly, Σπύρο  Σηφογιωργάκη, Δημήτρη Κουμάλη Μανώλη Αλεξάκη και Στέλιο Μπικάκη.
Πρώτη δισκογραφική δουλειά το 1985 ‘Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ’ που αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην κρητική μουσική με το κομμάτι ‘ΠΑΝΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΧΑΡΑΥΓΗ’.
Ακολουθούν οι δίσκοι  ‘‘ΠΡΩΤΟΦΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΒΝΤΑΣ’’,’’ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ’’,’’ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ’’ που περιέχει την μεγάλη επιτυχία’’ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ’’, ‘’ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ’’ και πρόσφατα το διπλό  CD ‘’ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΟΡΑ’’ με πολλές επιτυχίες ‘’ΣΤΟΥ ΠΥΡΟΜΑΧΟΥ’’ ‘’,ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ’’,’’ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ’’αλλά και το ομώνυμο τραγούδι ‘’ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΟΡΑ’’ .

Συγκέντρωση βιβλίων
Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος και παράλληλα με τις εκδηλώσεις οι διοργανωτές μαζί με την   Πρώτη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου επέλεξαν να κάνουν τους ηρακλειώτες συμμέτοχους στην προσπάθεια που κάνουν για την συγκέντρωση βιβλίων τα οποία θα δωριθούν  το  Φθινόπωρο στην υπό δημιουργία «Απολλώνια» Βαλκανική Δανειστική  Βιβλιοθήκη. Επίσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

creteplus