Ξεκινάει τη Δευτέρα 3/9 το Cretan Mandolin Festival, το τριήμερο φεστιβάλ μαντολίνου που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για έναμπουκέτο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το σπουδαίο αυτό όργανο με το οποίο ασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός είναι να εδραιωθεί ένα παγκόσμιο φεστιβάλ μαντολίνου στην Κρήτη.

Παράλληλα, επιχειρείται η είσοδος στο βιβλίο Guinness ως «Η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων στον κόσμο».

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται διαγωνισμός μαντολίνου (Mandolin grand prix) στο αμφιθέατρο παλιάς λαχαναγοράς Ηρακλείου. Για πρώτη φορά θα λάβει χώρα και ο διαγωνισμός μαντολίνου (Mandolin grand prix).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι από 5 έως 25 ετών.

Πληροφορίες http://cretanmandolinfestival.blogspot.gr/

Την Τρίτη στις 11 το πρωί στην Παλιά λαχαναγορά θα γίνει ανοικτό σεμινάριο μαντολίνου με βιρτουόζους του οργάνου και στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει καντάδα στην πόλη με 100 μαντολίνα με εκκίνηση από την Ανδρόγεω.

Θα ακολουθήσει, στις 9 το βράδυ, μίνι συναυλία μπροστά από την Λότζια με τους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού της προηγούμενης μέρας και μικρά μουσικά σύνολα μαντολίνου με νέους – παλαιότερους καλλιτέχνες.

Την Τετάρτη, μπροστά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου θα γίνει «Η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων του κόσμου στη Κρήτη” (Mandolin Guinness World Record). Οι διοργανωτές αναφέρουν πως «Για δεύτερη συνεχή χρονιά βάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Με φόντο το κάστρο του Ηρακλείου (19.30) παίζουμε και τραγουδάμε.

Πάρτε το μαντολίνο σας και ελάτε να παίξουμε στα χρώματα του νησιού μας! Επιχειρούμε την είσοδό μας στο βιβλίο Guinness ως η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων στο κόσμο».

Θα λειτουργεί περίπτερο με έκθεση-κατασκευή μαντολίνου, παρελκόμενων κ.α.

Θα ακολουθήσει, στις 9 το βράδυ, συναυλία του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης.

Πληροφορίες στο www.cretanmandolinfestival.blogspot.gr Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

cretanmandolinfestival@gmail.com

Tηλ: 6985 606113.

Έμπνευση – Οργάνωση – επιμέλεια Μαρακομιχελάκης Μιχάλης.