Αύριο η επίσημη πρώτη για το Matala Festival 2012!

Στην τελική φάση των προετοιμασιών βρίσκονται τα Μάταλα του Δήμου Φαιστού, με αφορμή το Matala Festival 2012, που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό επίσημα αύριο.

Από νωρίς το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης, εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και πλήθος εθελοντών, βρέθηκαν στα Μάταλα, προκειμένου να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Όλοι οι συναρμόδιοι φρόντισαν για την καλύτερη χωροθέτηση τόσο του χώρου εστίασης και των δύο μεγάλων μπαρ που έχουν δημιουργηθεί, ένα στο πάρκιγκ κι ένα στην παραλία, καθώς και της τελικής χωροθέτησης γύρω από τη σκηνή. Η φετινή σκηνή είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών, έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι διάδρομοι πάνω στην παραλία.
Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επόπτευσε τις εγκαταστάσεις, το χώρο εστίασης, λούνα παρκ, καθώς και τον οικισμό του χωριού, όπου από αύριο αναμένεται να «χτυπά» η καρδιά ολόκληρης της Κρήτης. Οι προσδωκίες είναι πολύ μεγαλύτερες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ ήδη δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που έχουν προσέλθει στα Δωρεάν Δημοτικά πάρκιγκ των Ματάλων.
Τονίζεται πως φέτος, έχει προβλεφτεί σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, ακόμα καλύτερη πρόσβαση και ειδικοί δίοδοι εισόδου και εξόδου στον οικισμό, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό ζήτημα. Ο σχεδιασμός έχει γίνει με γνώμονα την προσέλευση πολύ περισσότερων οχημάτων σε σχέση με πέρυσι, ενώ όλοι οι υπεύθυνοι βρίσκονται υπ’ ατμών.

 [creteplus.gr]