Ανοίγει επιτέλους το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

Το ταξίδι -αστραπή της Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο, συνοδεύτηκε από την είδηση ότι επιτέλους το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Ιούλιο! Πρώτη αίθουσα που θα εγκαινιαστεί είναι αυτή των αγαλμάτων!

Σύμφωνα με την Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού, η οποία συμμετείχε σήμερα στην υπηρεσιακη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην ίδια και τους υπεύθυνους του μουσείου, αλλά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε ότι το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες της άμεσα για το κοινό!

“Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο”, είπε η κ. Μενδώνη, αναφερόμενη στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για να φτάσουμε σε αυτή την ανακοίνωση και την ευχάριστη είδηση.

Σημειώνεται ότι το Μουσείο με το άνοιγμα του θα αποτελέσει και πάλι ένα βασικότατο στήριγμα για τον τουρισμο του Ηρακλείου και την τοπική αγορά.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι σταδιακά θα ανοίξουν και οι λοιπές αίθουσες, με τα εκθέματα στην προσωρινή αίθουσα να μεταφέρονται τμηματικά, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του μουσείου.

cretaplus

ΣΧΟΛΙΟ

Αισθανόμαστε ευτυχείς και δικαιωμένοι αφου απο αυτο εδώ το μπλογκ επιμείναμε στην επαναλειουργία ενος απο τα σημαντικότερα Μουσεία της Ευρώπης!!