Ξεκινάει σήμερα το Ράλλυ Ακρόπολις

Στην Ελλάδα, όπου το προσεχές τετραήμερο (24-27/5) θα φιλοξενηθεί ο έκτος φετινός αγώνας του WRC, χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγκεκριμένα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

410 χιλιόμετρα, 22 ειδικές διαδρομές εκ των οποίων οι δύο βραδινές (ακολουθώντας το περσινό, επιτυχημένο, παράδειγμα) και οι σκληρές χωμάτινες, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, καθιστούν το «Ακρόπολις» ένα από τα πιο απαιτητικά ράλι για τους οδηγούς και τα 55 συνολικά πληρώματα (εκ των οποίων τα εφτά είναι ελληνικές συμμετοχές) που προετοιμάζονται πυρετωδώς.

«Οι ειδικές διαδρομές είναι σχετικά σκληρές, με πολλές πέτρες. Το έδαφος είναι στεγνό, ενώ οι πολλές πέτρες μπορούν να εμφανιστούν στο δρόμο. Θα είναι δύσκολος αγώνας για τα ελαστικά, από ότι έχω δει μέχρι στιγμής», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η εκκίνηση του 58ου ράλι θα δοθεί στο Ζάπειο (24/5, 17:00), ενώ η καρό σημαία θα πέσει στο Λουτράκι, όπου και θα βρίσκεται το κέντρο του αγώνα.

Το πρωί της Πέμπτης, οι οδηγοί θα πάρουν μέρος στο Qualifying Stage, τα αποτελέσματα του οποίου θα καθορίσουν τη σειρά εισόδου των πληρωμάτων στις ειδικές διαδρομές και την επομένη (Παρασκευή, 25/5), πρώτη μέρα του αγώνα, θα τρέξουν σε οχτώ ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν στη Στερεά Ελλάδα. Το Σάββατο (26/6) το σκηνικό μεταφέρεται στην Πελοπόννησο με οχτώ νέες ειδικές, ενώ την τρίτη και τελευταία ημέρα (Κυριακή, 27/5), το ράλι θα ολοκληρωθεί με πέντε ειδικές, κοντά στο Λουτράκι.

«Είναι ο πιο σκληρός αγώνας της σεζόν, αλλά θα δούμε αν θα είναι και ο πιο δύσκολος. Υπάρχουν πολλές πέτρες στις ειδικές και αυτό κάνει το Ακρόπολις σκληρό. Ακόμη, οι πέτρες σε συνδυασμό με τη ζέστη, ταλαιπωρούν τα ελαστικά. Ελπίζω να έχω έναν καθαρό αγώνα και να φύγω με βαθμούς», συμπλήρωσε ο Σόλμπεργκ.

Το επονομαζόμενο και «ράλι των Θεών» βρίσκει τον Σεμπαστιάν Λεμπ να προηγείται με 91 βαθμούς, 17 περισσότερους από τον δεύτερο Πίτερ Σόλμπεργκ, ωστόσο μέσα στη μάχη του πρωταθλήματος βρίσκεται πάντα και ο Φινλανδός Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος απέχει 20 βαθμούς από τον Αλσατό οδηγό και ομόσταβλό του.

onsports