Σητεία: Μελετούν ακόμη και χαράτσι!

Εναλλακτικά σενάρια μελετά ο δήμος Σητείας, μπροστά στο ενδεχόμενο να βάλει λουκέτο μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, μετά την εκταμίευση 2,3 εκατ.ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου ως αποζημίωση για παλιές απαλλοτριώσεις του σχεδίου πόλης σε 11 ιδιώτες.

Ο δήμαρχος Θόδωρος Πατεράκης, μιλώντας στο neakriti.gr δήλωσε ότι μελετά τέσσερα σενάρια, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ακριτικού δήμου.

“Το 1ο ειναι να πάρουμε επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που ακόμα και να γίνει θα αργήσει, λόγω της παρατεταμμένης προεκλογικής περιόδου. Ενθαρρυντικό σε αυτή την περίπτωση είναι η εγκύκλιος που εξεδόθη από το υπουργείο, πριν από δύο μήνες, που προβλέπει την εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων.

Το 2ο σενάριο είναι να ζητήσουμε δάνειο από τράπεζα, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί το ποσό είναι εξαιρετικά μεγάλο και οι συνθήκες κακές.

Το 3ο σενάριο είναι να επιβάλουμε έκτακτο φόρο στους δημότες, με τον οποίο θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την μισθοδοσία των περίπου 150 υπαλλήλων του Δήμου. Γνωρίζω ότι οι οικονομικές συνθήκες για όλους τους πολίτες είναι εξαιρετικά δύσκολες, αλλά αν δεν υπάρξει άλλη λύση, μελετάμε ακόμα και αυτή την ακραία λύση, η οποία όμως δε μπορεί να έχει μόνιμη βάση.

Το 4ο σενάριο είναι να παραδώσουμε ένα κλειδί του Δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών και ένα στην οικογένεια Καταπότη και ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν”, δήλωσε ο κ. Πατεράκης.

Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, αλλά και πολλούς δήμους, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση και κινδυνεύουν επίσης με λουκέτο

neakriti