Κηδεύτηκε στο Ακρωτήρι η Μαρίκα Μητσοτάκη

Παρότι η ταφή της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, εκατοντάδες Κρητικοί είπαν το «ύστατο χαίρε» στη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς η σορός της είχε εκτεθεί από την Τρίτη για λαϊκό προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων.

Στις 2 μετά το μεσημέρι, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος έψαλε το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της.

Η εγγονή της, Αλεξία Μπακογιάννη αποχαιρέτισε με δάκρυα τη γιαγιά της. «Ήταν η σιγουριά και η ασφάλεια μας. Πάντα, ήταν εδώ κοντά μας, μας περίμενε. Με τον παππού μου, ερωτευμένη, αιώνια, μαζί του. Δεν τον άφηνε ποτέ», είπε.

«Άντεξε, μέχρι τέλος, τις δυσκολίες της ζωής. Ο Θεός ας δίνει υγεία, δύναμη, έμπνευση, στην οικογένεια της και ας αναπαύσει την ψυχή της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος στον επικήδειο λόγο του.

Κατά την έξοδο της σορού από τον ιερό ναό, οι παριστάμενοι άρχισαν να χειροκροτούν. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, φορώντας σκούρα γυαλιά και υποβασταζόμενος, και τα παιδιά της, η Ντόρα, η Αλεξάνδρα, η Κατερίνα, ο Κυριάκος ακολουθούσαν.

Η οικογένεια είχε εκφράσει την επιθυμία να μην κατατεθούν στέφανα και τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου. Έξω από τον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής, υπήρχε βιβλίο συλλυπητηρίων ενώ η αυλή της εκκλησίας και το εσωτερικό της ήταν στολισμένα με λουλούδια.

flashnews