Ανοίγουν οι “δρόμοι” προς την Ουκρανία για τα κρητικά προϊόντα

Συμφωνία για σταφίδα και κρασί για αρχή – Ήδη προμηθεύονται κρητικό ελαιόλαδο – Προτεραιότητα και ο τουρισμός.

Και με … τη “βούλα” ανοίγουν νέοι δρόμοι για τα κρητικά προϊόντα, καθώς “έκλεισε” η συμφωνία μεταξύ Ουκρανών επιχειρηματιών και της ΚΣΟΣ, κατά τη διάκρεια συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης, χθες το μεσημέρι. Η συμφωνία αφορά σε ποσότητα σταφίδας, 200 τόνων ετησίως, ενώ οι Ουκρανοί συζήτησαν με εκπροσώπους των οινοποιών, με θέμα την αποστολή, σε πρώτη φάση, ενός κοντέινερ με κρασί.

Ο Επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη, Γ.Λίτινας ανέφερε ότι “εδώ και χρόνια οι Ουκρανοί θέλουν Κρητικά προϊόντα και δεν υπήρχε κανείς να τους ανοίξει την πόρτα”!

Οι Ουκρανοί θέλουν, σε πρώτη φάση σταφίδα και το κρασί, ενώ ήδη λαμβάνουν κρητικό ελαιόλαδο – ποσότητα περίπου 300 τόνων το μήνα.

Τεράστιο, όμως, είναι το ενδιαφέρον και για τον τουρισμό.΄“Χάρη στις ενέργειες του περιφερειάρχη Κρήτης, οι 20.000 Ουκρανών ουριστών στην Κρήτη, το 2011 έγιναν 100.000, ενώ στόχος είναι το 2012 να ξεπεράσουν τις 200.000 και τελικά να αγγίξουν το μισό εκατομμύριο” – είπε ο κ.Λίτινας, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα με 50 εκ. κατοίκους, με το οικονομικό status αυτών που ταξιδεύουν να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

 [cretalive.gr]