Χρηματισμό στελέχους δημόσιας υπηρεσίας ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο

Υπόθεση χρηματισμού κρατικού λειτουργού απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν συλληφθεί τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμο στέλεχος υπηρεσίας της Ν.Α. Ρεθύμνου, που κατηγορούνται για την υπόθεση, μετά από καταγγελία επαγγελματία του Ρεθύμνου.


Σύμφωνα με την καταγγελία, άτομο – που επίσης έχει συλληφθεί – πρότεινε στον ιδιοκτήτη επιχείρησης να μεσολαβήσει στον κρατικό λειτουργό για την έκδοση εγγράφου απαραίτητο για την επιχείρηση υπό την προϋπόθεση ο καταγγέλλων να δώσει το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας…
Ο επιχειρηματίας μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, όπου κατήγγειλε το γεγονός και μεθοδεύτηκε ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωνόταν η συναλλαγή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα δεύτερο άτομο παρέλαβε σε συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία έναν φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και στη συνέχεια τον παρέδωσε στα χέρια του κρατικού λειτουργού, στα χέρια του οποίου βρέθηκε ο φάκελος, όταν παρενέβησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της υπηρεσίας των “αδιάφθορων”, που βρίσκονταν στην πόλη για την υπόθεση.
Την καταδίκη του για το περιστατικό εξέφρασε στον Team FM και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης.

[goodnet.gr]