Να αναβαθμιστεί άμεσα το γραφείο ΕΟΤ Χανίων

Στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την υποβάθμιση του γραφείου του ΕΟΤ στα Χανιά, προχώρησε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

Ο κ. Δαμιανάκης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να δώσει άμεση λύση, τονίζοντας ότι η υπολειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις, καθώς έχει άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νομού και τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων στον χώρο του τουρισμού και, κατ’ επέκταση, επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, όπως η σημερινή.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια των μελών της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων, που εκφράστηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευσή τους. Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση της λειτουργίας του γραφείου του ΕΟΤ και, παρότι επανειλημμένως έχουν γίνει αποδέκτες σχετικών υποσχέσεων, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει, αντίθετα η απαξίωση του γραφείου του ΕΟΤ στα Χανιά έχει παγιωθεί. Είναι ενδεικτικό ότι το συγκεκριμένο γραφείο λειτουργεί σήμερα με μόνο έναν υπάλληλο, ο οποίος είναι «προϊστάμενος του εαυτού του». Την ίδια ώρα στο αντίστοιχο γραφείο του Ηρακλείου υπηρετούν 39 υπάλληλοι. Ο κ. Δαμιανάκης σημειώνει ότι η συνεχιζόμενη συγκέντρωση υποδομών και υπηρεσιών στο Ηράκλειο, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση στους άλλους Νομούς του νησιού, είναι αντίθετη με την υλοποίηση της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία υπηρετείται μέσα από συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και δράσεις, που την υλοποίησή τους προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, με στόχο αποκεντρωμένες και αποτελεσματικές δομές στη δημόσια διοίκηση.

Με έναν μόνο υπάλληλο λειτουργεί ο ΕΟΤ Χανίων, σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, την ώρα που η αντίστοιχη υπηρεσία στο Ηράκλειο, αριθμεί 39 υπαλλήλους. Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, απευθυνόμενη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και σε όλους τους βουλευτές Χανίων, διαμαρτύρεται “ομόφωνα για την απαξίωση και διάλυση του ΕΟΤ Χανίων”, επισημαίνοντας ότι “παρά τις επί 5ετία προσπάθειές της για την αναβάθμιση του γραφείου και παρά τις υποσχέσεις των κατά καιρούς αρμόδιων, το γραφείο σήμερα έχει καταντήσει να «λειτουργεί» με έναν υπάλληλο προϊστάμενο του εαυτού του”. Η Ένωση, θεωρεί “αρνητική” την εξέλιξη αυτή, κατακρίνοντας παράλληλα “τη συγκέντρωση όλων των Υπηρεσιών στο Ηράκλειο σε βάρος των άλλων Νομών της Κρήτης”.

Απο τα Χανιώτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΟ

Βρεθήκαμε και μεις αυτες τις μέρες επανειλημένως στον ΕΟΤ Χανίων και πραγματικά η φιλότιμη κυρία Μαρία καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσει τους πάντες και μπράβο της !! Ομως είναι ανεπίτρεπτο στη χώρα μας με τη ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ και στα Χανιά που είναι απο τους 5 ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ στη χώρα, να υπάρχει ένας μόνο υπάλληλος…