Έτοιμη για επενδύσεις η Κίνα

Πρόθυμη να επενδύσει στην Ελλάδα, είναι η Κίνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Cosco, ο οποίος πραγματοποιεί 4ημερη επίσκεψη στην Αθήνα. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την υπουργό Οικονομίας.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Cosco Γουέι Τζια Φου, ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα μας για τέσσερις ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα αναμένεται να πέσει στο τραπέζι η επέκταση της συνεργασίας με τον ΟΛΠ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον της Cosco και για τον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ στο Θριάσιο.

Επίσης είναι πιθανό να εξεταστεί και η είσοδος της Cosco ως στρατηγικού επενδυτή  στον ΟΣΕ και ειδκότερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γι’ αυτό το λόγο η κινεζική αντιπροσωπία θα ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Ο κ. Γουέι Τζια Φου, ο οποίος συνοδεύεται από στελέχη της κινεζικής εταιρίας είχε συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Λούκα Κατσέλη και συζήτησαν για τα ναυτιλιακά σχέδια συνεργασίας της Κίνας με την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της COSCO και υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, τόνισε ότι τόσο η COSCO όσο και η Κίνα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα, σε όλο το εύρος και το βάθος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, εφόσον επέλθει κάποια συμφωνία.

Ο Γουέι Τζια Φου, που σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, αναφέρθηκε στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών, της κρουαζιέρας, της ναυπηγοεπισκευαστικής δράσης και των Logistics, ενώ επισήμανε ότι η χώρα του έχει έντονο ενδιαφέρον και επενδύσεις στις περιφέρειες της Ελλάδας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η COSCO δραστηριοποιείται στον ΣΕΜΠΟ Μ. Ικονίου.

Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη καλωσόρισε τον πρόεδρο της COSCO, που επισήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί στενή συνεργασία με την Κίνα, την οποία μάλιστα θεωρεί στρατηγικό εταίρο.

Στην πολύωρη συνάντηση, συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη και εκπρόσωποι τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Β. Ράπανος.

Ο πρόεδρος της Cosco συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, αλλά και στις εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

[News 247]

ΣΧΟΛΙΟ

Καλά, απο μια χώρα των 1.200.000 πληθυσμού, έρχονται να επενδύσουν στη χώρα μας των 11 μόλις εκατομμυρίων ;; Βρε μυστήρια πράματα…
Απο την άλλη έχουμε την πληροφορία ότι πίσω απο την ΚΟΣΚΟ κρύβεται Ελληνας επιχειρηματίας, εξ ου και το όνομα…