Το σκάνδαλο με τα Αιολικά Πάρκα

...κάνει το Βατοπέδι να μοιάζει ανέκδοτο !!
Και να λοιπόν που άνθρωποι κατεχάρηδες ξαγλήσανε το θέμα και εφτάξανε στο ζουμί !!!
Της αρπαχτής γίνεται με τον παράλογο νόμο, που δίκην χούντας, δίνει εκτάσεις ιδιωτών στο δημόσιο για να τις νοικιάσει με τη σειρά του  σε ιδιώτες μεγαλο-επειχειρηματίες σχεδόν δωρεάν  -σίγουρα όχι γιατί είναι ομορφότεροι από άλλους…- και έτσι ζημιώνεται το πολύπαθο και καταχρεωμένο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ενώ αμφισβητείται η κυριότητα των ιδιοκτητών, που δεν έχασαν τα χωράφια τους ούτε επι Τουρκοκρατίας !!!!


Στο μπλογκ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ σήμερα είδαμε την πρώτη ανάρτηση που μελετάει σε βάθος το θέμα και παραπέμπει και στο Ευβοιακό μπλογκ EVIAPORTAL, όπου οι ντόπιοι βλέπουν να αρπάζεται η γη τους από κάποιους κύριους  Κοπελούζο και Περιστέρη, λες και τη φύλαγαν για τους συγκεκριμένους τόσα χρόνια…

Εδώ βέβαια ακούσαμε να δίνουν ως αντάλλαγμα στη Σπίνα, ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που όμως κι αυτό ήρθε εκ των υστέρων αφού είχαν μπει οι μπουλντόζες και είχαν γίνει διανοίξεις δρόμων την ώρα που το δασαρχείο δεν αφήνει να ανοίξει κανείς ούτε μονοπάτι… και αφού βέβαια είδαν ότι φούντωναν οι κινητοποιήσεις !!

Ας δούμε ένα απόσπασμα :

Αναρωτηθήκαμε ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της άθλιας ρύθμισης, με την οποία κυριολεκτικά θα «κατάσχονται» ιδιωτικές περιουσίες χωρίς αντάλλαγμα για τους ιδιοκτήτες και θα παραδίδονται πλέον από το κράτος στις εταιρείες ΑΠΕ.

Σε επικοινωνία μας με… έναν Δήμαρχο της Ευβοίας (που είναι και του ΠΑΣΟΚ) πληροφορηθήκαμε πως αυτή η αντισυνταγματική διάταξη εξυπηρετεί την ΤΕΡΝΑ και τον Κοπελούζο, διότι έχουν αιτήσεις για 100δες ανεμογεννητριες αιολικά πάρκα στη Νότιο Εύβοια.

Όπως μας είπε ο Δήμαρχος, οι εταιρείες θέλουν να αποφύγουν να αποζημιώσουν τους νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τους έχουν ζητήσει ενοίκιο 500-1000 ευρώ ανά στρέμμα. Με αυτή τη φωτογραφική διάταξη, «πετούν έξω τους ντόπιους ιδιοκτήτες» και εξασφαλίζουν να παίρνουν τσάμπα τα οικόπεδα από το Δημόσιο!!!

Στην ερώτησή μας «τι εννοείτε τσάμπα», μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Γεωργίας για τις λεπτομέρειες , λέγοντάς μας πως έχει στηθεί ένα νομικό γαϊτανάκι αλά Βατοπέδι και πως οι Δασάρχες έχουν αηδιάσει με τις εταιρείες αυτές, αλλά είναι δεμένα τα χέρια τους από τους νόμους και τις Αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό το «παίρνουν τσάμπα οικόπεδα από το Δημόσιο» του Δημάρχου, μας κίνησε το ενδιαφέρον και ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα. Είναι βλέπετε πρόσφατο το Βατοπέδι, όπου το Δημόσιο αντάλλασε εκτάσεις με τη Μονή αντί «πινακίου φακής».

Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου που ουσιαστικά χαρίζει , έναντι αστείου μισθώματος των 50ευρώ/στρέμμα ετησίως (ή 1000 ευρώ/στρέμμα την 20ετία εφάπαξ) οικόπεδα στις ιδιωτικές εταιρείες αιολικών πάρκων. Καλά ακούσατε και όπως αντιλαμβάνεστε η ζημία για το κράτος και το κοινωνικό σύνολο ανέρχεται σε 100αδες εκατομμύρια ευρώ , αφού το 99% των αιολικών πάρκων που λειτουργούν ανά τη χώρα έχει εγκατασταθεί με αυτό το διακομματικό «κόλπο» , που χρίζει Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή!