Η ΑΕΚ πήρε το δώρο του Αυγούστου

[youtube width=”550″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=3NyoJAhyVpo&feature=player_embedded[/youtube]

Στις ήσυχες μέρες του Αυγούστου, για να θυμηθούμε και την ωραία ταινία του Παντελή Βούλγαρη,κερδίζοντας, δηλαδή, πολύτιμο χρόνο για τη νέα σεζόν θα παίξει η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού με 2-1. Ο Άρης, που την ίδια ώρα πήρε το ντέρμπι με τον (αδιάφορο) ΠΑΟΚ με 3-2, κατέκτησε την 3η θέση στα πλέι-οφ και πάει θα παίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στα τέλη Ιουλίου, ενώ ο Ολυμπιακός, σαν 4ος στα πλέι-οφ, ξεκινάει πιο νωρίς απ’ όλους. Στις 15 Ιουλίου!

Θα έλεγε κανείς ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ … εκτός από τον Ολυμπιακό κέρδισαν και τις διακοπές τους. Το ίδιο και η διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, που μπορεί να σχεδιάσει καλύτερα από κάθε άλλον (μόνο ο Παναθηναϊκός έχει ανάλογο πλεονέκτημα) τη καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά. Μέχρι τις 19 Αυγούστου, όπου θα παίξει για πρώτη φορά στο Europa League της σεζόν 2010-11 υπάρχει άπλετος χρόνος για προετοιμασία και σχεδιασμό.

Αυτός, που δεν έχει χρόνο καθόλου είναι ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” που τερμάτισαν στην 4η θέση των πλέι-οφ και συνολικά στην 5η της βαθμολογίας, γύρισαν … 22 χρόνια πίσω (τη περίοδο 1987-88 είχαν τερματίσει 8οι) και για πρώτη φορά μετά από το 1997 δεν θα είναι παρόντες στο τσάμπιονς-λιγκ (είτε σε προκριματικά, είτε σε ομίλους).

Η πίεση που νιώθουν οι Πειραιώτες είναι τεράστια, καθώς θα πρέπει μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα να έχουν βρει προπονητή, να κάνουν κάποιες μεταγραφές και να ξεκινήσουν προετοιμασία αφού τα προκριματικά του Europa League ξεκινούν, γι αυτούς, στις 15 Ιουλίου.

Ο Άρης που για μια ακόμη φορά νίκησε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό του, πηρε την 3η θέση και “κέρδισε” κι αυτός κάμποσο χρόνο, αφού ο β΄προκριματικός γύρος ξεκινάει τέλος Ιουλίου.

Από το ΟΑΚΑ στο Βικελίδης

Στο ΟΑΚΑ, λοιπόν, η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 6΄προηγήθηκε με 1-0, χάρη στο σουτ του Μανωλά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Στο 54΄η “Ένωση” ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Ισμαήλ Μπλάνκο, που διαμόρφωσε το νικηφόρο για τους “κιτρινόμαυρους” 2-1.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ

Στο Κλ.Βικελίδης, το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αυτογκόλ από τον Μαλεζά στο 12′. Στο 22΄ο Παπάζογλου ισοφάρισε και ο Χαβίτο στο 32΄έκανε το 2-1 για τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Δικέφαλος έφτασε και πάλι στην ισοφάριση, με εύστοχο πέναλτι του Τσιρίλο, λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο

Με πέναλτι, όμως, μπήκε μπροστά ο Άρης στο 62. Ο Κάμπορα νίκησε τον Κρέσιτς και έγραψε το τελικό 3-2…

Οι λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ

Η τελική βαθμολογία των πλέι-οφ:

  1. ΠΑΟΚ 16
  2. ΑΕΚ 9
  3. Άρης 8
  4. ΟΣΦΠ 8

Στην ισοβαθμία Άρη-Ολυμπιακού μέτρησαν τα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια. Οι “κίτρινοι” είχαν νικήσει 2-0 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ματς στο Καραϊσκάκης έληξε ισόπαλο 0-0

Μετά την ολοκλήρωση των πλέι-οφ και την τελική βαθμολογία όλοι πλέον γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν, στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

  • Ο ΠΑΟΚ, ως γνωστόν, έχει πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα παίξει στον β΄προκριματικό γύρο (29-30/7 και 6-7/8) ενώ αν προκριθεί συμμετέχει στα πλέι-οφ (17-18/8 και 24-25/8) ώστε να μπει στους ομίλους.
  • Νωρίτερα απ’ όλους ξεκινάει ο (4ος)Ολυμπιακός, που θα παίξει στον γ γύρο του Europa League, δηλαδή στις 15 και 22/7.
  • Στη συνέχεια μπαίνει στη μάχη (του Europa League) o Άρης (στον β΄γύρο) παίζοντας 29/7 και 5/8
  • Και τελευταία θα παίξει η ΑΕΚ (στον τελευταίο προκριματικό γύρο, πριν από τους ομίλους του Europa League) στις 19 και 26/8

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός μετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο

SPORT 24