Υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη !!

Καλοκαίρι μυρίζει στην Κρήτη, ήδη από τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, καθώς οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές, με αποτέλεσμα οι παραλίες να γεμίζουν από κόσμο, όχι μόνο τουρίστες αλλά και ντόπιους -οι οποίοι συνηθίζουν να ξεκινούν τα μπάνια Ιούνιο μήνα.
Χαρακτηριστικό αυτών των ημερών είναι οι μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία και στα επίπεδα υγρασίας, την ίδια ημέρα, αλλά σε διαφορετικά διαστήματά της.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Στο Ηράκλειο σήμερα  Πέμπτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου και τα επίπεδα υγρασίας από 12% έως 19%. Οι άνεμοι θα πνέουν νότια έως 6 μποφόρ.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα θα κρατηθεί η θερμοκρασία και στη διάρκεια της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότια έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μία μικρή πτώση και θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Στον Αγιο Νικόλαο, η Πέμπτη θα είναι η θερμότερη ημέρα, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα ενισχύσουν τη ζέστη, αφού θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στους 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Χανιά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

[tolmi.gr]