Αφιέρωμα στην Πίτσα Παπαδοπούλου

Καλεσμένη της εκπομπής, μία από τις ελάχιστες αυθεντικές λαϊκές τραγουδίστριες που σήμερα έχουν απομείνει, η Πίτσα Παπαδοπούλου. Μικρότερη από τα εννιά παιδιά μιας προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τον Πόντο και τα βάθη της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Τα ακούσματα της στις φτωχογειτονιές της συμπρωτεύουσας, ξεκινούν από τα τουρκικά που έφερε η μητέρα της ερχόμενη απ’ την «πατρίδα» και φτάνουν μοιραία στον Καζαντζίδη και τον Αγγελόπουλο. Στη συνέχεια, ο Στέλιος Χρυσίνης και ο Γιώργος Ζαμπέτας θα αναλάβουν τη μικρή. Ένα βράδυ, η Πίτσα Παπαδοπούλου θα ανέβει στο πάλκο, απ’ όπου δεν έχει κατέβει 43 χρόνια έκτοτε.
Αυτά και άλλα πολλά, σχετικά με τη μουσική της διαδρομή, τις συνεργασίες της με τους μεγαλύτερους λαϊκούς συνθέτες και τραγουδιστές, αφηγείται η σπουδαία ερμηνεύτρια στον Πάρη Μήτσου, καταθέτοντας επίσης και τις απόψεις της για τη σημερινή πραγματικότητα του λαϊκού τραγουδιού. Ακόμα, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας με επικεφαλής τον δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Παναγιώτη Στεργίου, ερμηνεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, αλλά και τραγούδια από το νέο της δίσκο και, βέβαια, κλασσικά λαϊκά τραγούδια.