Παράτησαν το Τσέρνομπιλ και ήρθαν στη Γαύδο να σωθούν

Την παλιά τους ζωή άφησαν επτά Ρώσοι επιστήμονες μετά την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ αναζητώντας τη σωτηρία του στη Γαύδο. Εκεί ζουν σε ένα σπίτι κάτω από τη γη ενώ τρέφονται αποκλειστικά από προϊόντα της γης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, ο Αλεξαντρ Γιουδίν μαζί με άλλους συναδέλφους του άφησε τον τόπο όπου μεγάλωσε για να σωθεί από την τεράστια οικολογική καταστροφή.

«Εγώ και οι φίλοι μου δε θα μπορούσαμε να έχουμε βρει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζήσουμε από τη Γαύδο. Ήρθαμε εδώ ακριβώς πριν από δέκα χρόνια. Οι περισσότεροι δουλεύαμε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας και αφού επιζήσαμε μετά κληθήκαμε να ερευνήσουμε τα αίτια αλλά και τις επιπτώσεις που είχε στο περιβάλλον.

Ήταν μια νοσηρή κατάσταση. Αλλά καταφέραμε και την αφήσαμε πίσω μας. Εδώ κάνουμε τα πάντα όλες τις δουλειές. Είμαστε επιστήμονες, φιλόσοφοι, εργάτες μηχανικοί αυτοκινήτων. Αγαπούμε τους κατοίκους και μας αγαπούν και αυτοί. Ζούμε αρμονικά με όλους και φροντίζουμε να παίρνουμε ό,τι θέλουμε από τη φύση», είπε ο Αλεξαντρ Γιουδίν στην Espresso.

Οι επιστήμονες κατασκεύασαν μόνοι τους το σπίτι στο οποίο διαμένουν κάτω από το έδαφος με θερμοκρασία 10 βαθμούς από ότι η επιφάνεια της γης. Ως μόνωση, έχουν βάλει φύκια, λάσπη και πέτρες ενώ στην είσοδο υπάρχει η πινακίδα «Πυθαγόρεια Σχολή Αριθμών».

Τέλος, όπως αποκαλύπτουν δεν αγοράζουν τυποποιημένα προϊόντα αλλά παίρνουν απευθείας τα αγαθά από τη φύση.

[digitalcrete.gr]