Η… γαστρονομική Σπιναλόγκα της Λίτσας Γιαγκούση

Εγκλωβισμένη στη «Σπιναλόγκα» της η Λίτσα Γιαγκούση. Στο μαγαζί της, στον Πειραιά, περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας η τραγουδίστρια. Πρόκειται για εστιατόριο που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από σαράντα ημέρες, του οποίου η Λίτσα είναι συνιδιοκτήτρια.

Και εγώ, αλλά και οι συνέταιροι μου είμαστε λάτρεις του πολύ καλού φαγητού και συγκεκριμένα της κρητικής κουζίνας. Τα παιδιά κατάγονται μάλιστα από την Κρήτη. Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο με πολύ σεβασμό στον πελάτη, που συνδυάζει την ποιότητα στο φαγητό και την καλή μουσική. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικής καλλιέργειας και έρχονται από την Κρήτη, διευκρινίζει στην «Espresso» η Λίτσα Γιαγκούση.

Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε την απόφαση τους να επενδύσουν σε «φαγάδικο».

«Βασικά, όλα ξεκίνησαν από την παρέα. Είμαστε φιλαράκια, έχουμε πολύ καλή χη­μεία μεταξύ μας, και αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα. Η πορεία μέχρι στιγμής μάς έχει δικαιώσει. Όταν σέβεσαι τους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται, σε σέβονται και εκείνοι. Εμείς ποντάρουμε στα υγιεινά και ολόφρεσκα υλικά που χρησιμοποιούμε και στις καλές τιμές», συμπληρώνει.

Μπορεί να ασχολείται πολλές ώρες με το εστιατόριο η τραγουδίστρια, δεν εγκαταλείπει όμως το μικρόφωνο. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τον Χρήστο Δάντη’ για μια και­νούργια δουλειά, ενώ συνεχίζει τις εμφανίσεις της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

«Το ότι δεν εμφανίζομαι κάπου μόνιμα με εξυπηρετεί, γιατί μου επιτρέπει να βρίσκομαι πολλές ώρες στο μαγαζί. Θέλω τώρα που είναι αρχή να ασχοληθώ πραγματικά, όχι επιφανειακά» μας λέει.

Το όνομα το εμπνεύστηκαν από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega που ζωντανεύει την ιστορία της Σπιναλόγκας.

«Ως όνομα είναι εύηχο, εμπορικό και μας αρέσει πολύ. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι καλύτερο» λέει η τραγουδίστρια.

[Espresso]