Την Κυριακή συνεδρίαζει το Eurogroup

Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής (2/5) θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να ανακοινωθούν τα τελικά κείμενα του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Σάββατο αναμένεται να κλειδώσει η συμφωνία , αφού ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη του στο Reuters τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις ολοκληρώνονται: “Το τέλος είναι κοντά” είπε εμπνευσμένα ο κ. Τρισέ.

Παπακωνσταντίνου: “Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει το κόστος”

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την Παρασκευή (30/4) ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να α συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος, προκειμένου να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

“Η τώρα ή ποτέ” είπε ο υπουργός αντιγράφοντας τον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε ότι “Κανένας δεν πρέπει να συγχέει τη βούλησή μας να συγκρουστούμε με όποιες κατεστημένες νοοτροπίες χρειάζεται, με όποια μικρά και μεγάλα συμφέρονται χρειάζεται για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο”.