Σύνοδος κορυφής στις 10 Μαΐου για την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Σύνοδο κορυφής στις 10 Μαΐου έχουν προγραμματίσει οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ προκειμένου να εγκρίνουν την καταβολή των δανείων στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στη λήξη της κρίσης, αναφέρει σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που βρίσκεται κοντά στην ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της συνόδου θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδαςμε δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτηματης Αθήνας είναι δικαιολογημένο.

Πρόκειται για μία συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά από τη σύνοδο που έγινεστο Παρίσι το 2008 την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

«Υπάρχουν στενές επαφές ανάμεσα στους αρχηγούς των κρατών και τωνκυβερνήσεων για να συγκληθεί μία διάσκεψη της Ευρωομάδας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου και εργαζόμαστε σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε η πηγή.

[ΝΕΑ on-line]