Ο Δήμος Ενεργών Πολιτών λέει όχι στην κατασκευή μαρίνας στο ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ

Ο Δήμος Ενεργών Πολιτών εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση για την δημιουργία μαρίνας στην παραλία του Κουμ Καπί.
Η μαρίνα θα αλλάξει τη χρήση της περιοχής, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους όσους την χρησιμοποιούν για αναψυχή και κολύμβηση την τελευταία δεκαπενταετία που αναβαθμίσθηκε εξαιρετικά. Άλλωστε τέτοια έργα, για να είναι λειτουργικά χρειάζονται υποστηρικτικές υποδομές.
Δρόμους με προδιαγραφές προσέγγισης μεγάλων οχημάτων και μεταφοράς εφοδίων, χώρους για υποδομές τροφοδοσίας και επισκευών, αποθήκες καυσίμων κλπ., που εντέλει θα αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα και το τοπίο αλλά και τη χρήση της όμορφης και ιστορικής αυτής περιοχής της πόλης μας. Επί πλέον, ένα τόσο μεγάλο έργο θα βλάψει την ανατολική πλευρά του ενετικού λιμανιού και ήδη η  Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει εκφράσει την αντίθετη γνώμη της.
Δήμος Ενεργών Πολιτών υποστηρίζει σε όλους τους τόνους, ότι σε ανάλογες προτάσεις όπως αυτή της μαρίνας στο Κουμ Καπί, προέχει να παίρνονται σοβαρά υπόψη οι ανάγκες, η αισθητική, η προστασία των μνημείων, η χρήση από τους κατοίκους και η ποιότητα ζωής στην περιοχή. Έχει δε ήδη εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του για την αναδιαμόρφωση  του λιμανιού της Σούδας και την κατασκευή εκεί μαρίνας υψηλών προδιαγραφών που θα είναι βιώσιμη και θα περιλαμβάνει ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ένα έργο που έχει ήδη ενταχθεί στη μελέτη χωροθέτησης του λιμανιού και αναμένεται η χρηματοδότηση για την εκκίνηση των εργασιών. Είναι φανερό επίσης ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν δύο παρόμοια έργα υποδομής σε ένα δήμο.