Η ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ

Τέλος στο θρίλερ με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση  δίνεται σήμερα καθώς στις 11:00, ενώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα ανακοινωθεί και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Γράψε σβήσε είχαμε μέχρι την τελευταία στιγμή και έντονο παρασκήνιο στη λίστα των υποψήφιων για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Μάλιστα, το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επαφές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο όπου συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν την Φώφη Γεννηματά στην περιφέρεια Αττικής αν και η ίδια εκφράζει επιφυλάξεις, ενώ δεν αποκλείεται να στηριχθεί ο Γιάννης Σγουρός. Το όνομα της υφυπουργού είχε ακουστεί και για τον δήμο Αθηναίων, όπου τελικά δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τελικά τον Γιώργο Καμίνημαζί με την «Δημοκρατική Αριστερά».

Οριστικό φαίνεται πως είναι το «όχι» της Κατερίνας Μπατζελή για την Στερεά Ελλάδα και της Άντζελας Γκερέκου για τα Ιόνια Νησιά λόγω της υπόθεσης Βοσκόπουλου. Έτσι, στην πρώτη περίπτωση φαίνεται πως το χρίσμα θα πάρει ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, ενώ στην δεύτερη αναζητείται πρόσωπο.

Ο Μάρκος Μπόλαρης -υφυπουργός Οικονομίας- φαίνεται πως θα είναι ο «εκλεκτός» στην Κεντρική Μακεδονία μετά την άρνηση Μαγκριώτη, ενώ οι Αλέκος Αθανασιάδης και Μιχάλης Τιμοσίδης, που προορίζονταν για την Δυτική και Ανατολική Μακεδονία αντίστοιχα, φαίνεται πως τελικά αρνήθηκαν.

Θρίλερ επικρατεί στην Δυτική Ελλάδα, καθώς ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας και ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος ερίζουν για το χρίσμα, ενώ στην Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ καλοβλέπει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη που ήδη στηρίζεται από τον ΛΑΟΣ.

Στον δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μίχας προαλείφεται για το χρίσμα, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό, με τον Γιάννη Μπουτάρη να φαίνεται πως θα είναι ο υποψήφιος.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο πρωθυπουργός με όσα κυβερνητικά στελέχη αρνήθηκαν να είναι υποψήφια στην Αυτοδιοίκηση, με τις πληροφορίες να μην αποκλείουν το… ποινολόγιο, να τεθούν δηλαδή εκτός Υπουργικού παρά το ότι η θέση τους δεν θα μείνει κενή. Εν τω μεταξύ ο κ. Πεταλωτής σχολιάζοντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακό τις αρνήσεις κυβερνητικών στελεχών ξεκαθάρισε ότι «Οι προτάσεις του πρωθυπουργού δεν ήταν προσταγές. Οι αντιρρήσεις δεν εκλαμβάνονται ως αντιρρήσεις.» ενώ παράλληλα αναγνώρισε και τον «ανθρώπινο παράγοντα» όπως είπε  που είναι ότι «είναι δύσκολο να γυρίσει στην αυτοδιοίκηση κάποιος που έχει επιλέξει να δραστηριοποιηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή».

[Madata.gr]