Δείτε πότε θα κλείσει ο δρόμος στα Μεγάλα Χωράφια την Κυριακή

mploko_agrotes2Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Χανίων, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην συγκέντρωση και στον αποκλεισμό της εθνικής οδού στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι για μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι αγρότες συμμετέχουν και στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των αγροτών από τα Χανιά

”Παραμένουμε στα μπλόκα του αγώνα στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, παρά τα εμπόδια, την τρομοκρατία και τους ελιγμούς, στους οποίους συμμετέχουν και δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα μπλόκα, εκφράζοντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών τα οποία είναι ξένα προς αυτά των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε.

Απαιτούμε άμεσα τα εξής:

Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Την Κυριακή 21 Φλεβάρη θα συμμετάσχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι. Συνεχίζουμε έτσι τον συντονισμό με τα άλλα 67 μπλόκα απ’ όλη την Ελλάδα και αποφασίζουμε για την συνέχεια του δίκαιου αγώνα ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στην σύσκεψη θα λάβει μέρος και το μπλόκο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο με το οποίο συντονιζόμαστε από την αρχή του πολυήμερου αγώνα μας.

Επίσης την ίδια μέρα στη 1μμ καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών, που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, να δώσουν μαζικό παρών στην συγκέντρωση που θα καλούμε στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια και κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της εθνικής οδού”.

zarpa.gr