8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία – 11/5

8 pan pod

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι το κορυφαίο, διεκδικητικό γεγονός της χρονιάς για το ποδηλατικό κίνημα. Δεκάδες πόλεις από όλη την Ελλάδα εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το ποδήλατο και ζητούν να του δοθεί ο χώρος που του αναλογεί.

Στις 10 Μαΐου 2015 οι ρόδες μας θα γυρίζουν μαζί και θα βροντοφωνάζουμε

Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία
και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία.

Ποδήλατο στα σχολεία σημαίνει

Μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.

Ποδηλατόδρομοι σημαίνει

Δίκτυο για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο που να διατρέχει όλη την πόλη, περνώντας από τα πιο κεντρικά σημεία και καλύπτωντας τους ποδηλάτες για όλες τους τις μετακινήσεις.

32 πόλεις έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή:
Αθήνα, Άργος, Βόλος, Δράμα, Ζαχάρω, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο , Θάσος, Θεσσαλονίκη, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάρυστος & Μαρμάρι, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κως, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη, Μώλος Καμμένα Βούρλα& Αγ. Κων/νος Θερμοπύλες, Πάτρα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σκύρος, Σπάρτη, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χαλκίδα, Χανιά