Συναυλία με την Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος

26/8/2010

Διοργάνωση Δήμος Χανίων – ΚΕΔΗΧ

Τόπος Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Ώρα 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (Κ.Ε.ΔΗ.Χ.)

και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος

διοργανώνουν συναυλία με τίτλο “Εκεί, στα σύννεφα πιο πάνω.…. Από το Χθες στο Σήμερα…”, την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010, στο θέατρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, ώρα 21.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιπ-πιάδος (Πρεβέζης), ιδρύθηκε το 2001 από τον πρωτοπρεσβύτερο και εφημέ¬ριο της Ενορίας, π. Ελευθέριο Χαραλα¬μπίδη, ο οποίος και τη δι-εύθυνε μέχρι και το 2007. Σημερινός διευθυντής είναι ο Νεκτάριος Θάνος.

Η Χορωδία αριθμεί γύρω στα σαράντα μέλη.

Στόχος της Χορωδίας, είναι η μελέτη των ελληνικών, παραδοσι-ακών, έντεχνων, ακόμη και σύγχρονων τραγουδιών, αλλά και η εν-τρύφηση στην παραδοσιακή (βυζαντινή) ψαλτική τέχνη. Εσχάτως, μάλιστα, η Χορωδία ψάλλει (σε βυζαντινό μέλος) στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της Ενορίας.

Η Χορωδία έχει δώσει πολλές παραστάσεις στην Φιλιππιάδα και την Πρέβεζα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σύρο, Αθήνα, Σάμο, Φιλιατρά) και του εξωτερικού (Κων-σταντινούπολη), ενώ το Πάσχα του 2009 εμφανίστηκε στην τηλεοπ-τική εκπομπή της ΕΤ 1 «Αρχονταρίκι». Τον Μάιο του 2010 συμμετέσχε σε Διαγωνισμό Παιδικών Χορωδιών, που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Λάρισα, αποσπώντας ευμενέστατες κριτικές.

Ακόμη, το 2004 κυκλοφορήθηκε το πρώτο της cd με τίτλο «Ας ξαναζήσουμε», ενώ από τον Ιούλιο του 2010 κυκλοφορείται το δεύτερο cd με τίτλο «Εκεί, στα σύννεφα πιο πάνω…».

Υπεύθυνος της Χορωδίας είναι ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης.