Γ. Σταθάκης: «Γνώριζε η ΔΕΗ από το 2007 το θέμα της 56χρονης»

100529-620x300«Έχω παρέμβει προσωπικά στη ΔΕΗ για το θέμα της 56χρονης», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ανέφερε: «Έχω παρέμβει και στη ΔΕΗ για να γίνει ρύθμιση του χρέους της. Έχω παρέμβει και στον ΟΓΑ για τη σύνταξη που της κόπηκε παράτυπα».

Ερωτηθείς για το αν η ΔΕΗ γνώριζε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η 56χρονη, ο κ. Σταθάκης απάντησε:

«Δεν μπορώ να ξέρω γραφειοκρατικά αν η ΔΕΗ ήξερε για την κατάστασή της. Το θέμα έπρεπε προφανώς να το γνωρίζει από το 2007. Η ΔΕΗ μπορεί να πει οτιδήποτε και οποιοσδήποτε γραφειοκρατικός θεσμός μπορεί να πει οτιδήποτε».

Να υπενθυμίσουμε ότι η 56χρονη τετραπληγική που ζούσε με μηχανική υποστήριξε άφησε την τελευταία της πνοή μία ώρα μετά τη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω χρέους στο σπίτι της στα Χανιά, στη συνοικία της Νέας Χώρας.

Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν χθες το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η απάντηση της ΔΕΗ

Από την πλευρά της η ΔΕΗ αρνείται το ότι γνώριζε το οτιδήποτε κι επιλέγει αντί ουσιαστικής απάντησης να κρυφθεί πίσω από γραφειοκρατικά τερτίπια. Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ για το γεγονός του θανάτου της 56χρονης επειδή συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σημειώνει ότι δεν ήταν ενταγμένη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών και ως εκ τούτου δε μπορούσε να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος.

«Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».

Δήλωση Γιώργου Σταθάκη

Να σημειώσουμε ότι χθες, μετά την είδηση για τον θάνατο της 56χρονης από το γραφείο τύπου του βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει.

Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.
Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας.

agonaskritis.gr