Ξεψύχησε στην εντατική ο 67χρονος που κατήγγειλε χειρουργό για “φακελάκι”

fakelaki1Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο συνταξιούχος καρδιοπαθής που κατήγγειλε τον 60χρονο χειρουργό και Διευθυντή Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού για «φακελάκι».



Ο 67χρονος ασθενής υπέστη έμφραγμα μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει, είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, ο οποίος δεν δεχόταν να τον χειρουργήσει επί 18 ημέρες εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε. 

Έπειτα από την καταγγελία για χρηματισμό του καρδιοχειρουργού το μπάι-πας ανέλαβε να διενεργήσει άλλος χειρουργός της καρδιοχειρουργικής κλινικής, ωστόσο, λίγες ώρες μετά την επέμβαση, ο συνταξιούχος ξεψύχησε μέσα στην εντατική. 


Οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση του χειρουργείου ήταν μοιραία για τη ζωή του. Μάλιστα, μετά τον θάνατό του του 67χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε σε τετραπλό μπάι-πας -μία ιδιαίτερα βαριά επέμβαση- επικοινώνησαν με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ενημερώσουν τις αρχές ότι ο άνθρωπός τους κατέληξε, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει νεκροψία-νεκροτομή καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

Πάντως, την περασμένη Παρασκευή ο άντρας είχε κάνει δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για το περιστατικό και είχε αναφερθεί στον 60χρονο χειρουργό, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν «κοινό εκβιαστή».

Ο συνταξιούχος ασθενής, περιγράφοντας την περιπέτειά του είπε ότι πήγε στον Ευαγγελισμό με έμφραγμα, και την κρίσιμη εκείνη ώρα για τη ζωή του, ο καρδιοχειρουργός του ζήτησε 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει! Όπως σημείωσε, εξήγησε στο γιατρό ότι παίρνει μόνο μια σύνταξη, και δεν μπορεί να βρει τέτοιο ποσό, αλλά ο αδίστακτος γιατρός δεν συγκινήθηκε ούτε τότε, αλλά συνέχισε να ζητά εκβιαστικά τα χρήματα, λέγοντας στον συνταξιούχο πως δεν θα τον χειρουργούσε διαφορετικά. 

lay-out.gr