3η “Γιορτή Κρητική Διατροφής” στο Ρέθυμνο

3-Cretan-Diet-FestivalΗ Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συνδιοργανώνουν τη «3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» με στόχο τη στήριξη και προβολή των προϊόντων της Κρητικής Γης και του πολιτισμού των ανθρώπων της.

Ο θεσμός αυτός που ξεκίνησε την πορεία του το 2012 και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Ρεθύμνου, ανοίγει 27 Ιουνίου με 5 Ιουλίου τις πύλες της στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, κάθε απόγευμα στις 19:00.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεών της περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πλήθος ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Κρητικής Διατροφής (pdf)

Κάθε απόγευμα, 19:00 – 23:00 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων 

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

19:30  Γνωριμία με την Κρητική Γη και τα προϊόντα της. Στο παιχνιδιάρικο ταξίδι μας,  όμορφες ιστορίες, γλυκές συνταγές και μουσική θα έχουν την τιμητική τους! Η κ. Δέσποινα Μαρκίδη εκπρόσωπος του γυναικείου συνεταιρισμού ΕΡΑΤΩ θα μας δείξει πώς να φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα.
20:00 Εγκαίνια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2014. Τέλεση Αγιασμού από το Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο. Χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Γιακουμάκη.
21:00 Παραδοσιακή Κρητική μουσική και χοροί της Κρήτης από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και τον Βασίλη Τζουρμπάκη με το συγκρότημά του.
21:00 Μαγειρική με Πιστοποιημένα Προϊόντα  με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
21:30 Συναυλία: Στους ήχους του λαούτου. Ο Στέλιος Σταματογιαννάκης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της νεότερης γενιάς της Κρήτης, συναντιέται με τον Μανώλη Βερδινάκη, έναν αγαπημένο και καταξιωμένο λαουτίστα, με μακρά πορεία και σπουδαίες συνεργασίες. Ξεκινούν ένα ταξίδι διαφορετικό απ’ όσα έχουμε συνηθίσει ως σήμερα, με αναφορές στην προσωπική τους δισκογραφία & σε άλλα αγαπημένα τραγούδια … πάντα…στους “ήχους του λαγούτου”!

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

19:30 Η ομάδα ΑΡΧΕΛΩΝ είναι κοντά μας για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και τατουάζ πόσο φιλόξενες είναι οι παραλίες μας για το  υπέροχο  πλασματάκι που λέγεται θαλάσσια χελώνα!  Ας  γίνουμε για λίγο μικρά χελωνάκια και ας συλλέξουμε πληροφορίες για τη ζωή τους στο νησί μας!
20:00
Γευστική δοκιμή κρασιών από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Παρουσίαση: «Ποιοτικά χαρακτηριστικά των βιολογικών προϊόντων»
κ. Μιχάλης Παπαηλιάκης Γεωπόνος και μέλος της ΔΗΩ
κ. Δασκαλάκης Γιώργος, Βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος ομάδας παραγωγών αβοκάντο
κ. Βαβουράκης Νίκος, βιοκαλλιεργητής φραγκόσυκων
κ. Σπαντιδάκης Κωνσταντίνος, βιοκαλλιεργητής κηπευτικών
Ακολουθεί η ταινία μικρού μήκους “Surconsommation” (Υπερκατανάλωση) Διάρκειας 6 λεπτών
21:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο ΝΤΕΛΙΝΑ και τον Στρατή Γουνάκη με το συγκρότημά του.
21:30 Συναυλία με τον Μανώλη Λιδάκη
Ο Μανώλης Λιδάκης είναι μια από τις πιο αξιόλογες και δυνατές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Παρουσιάζει τραγούδια με άρωμα από τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, πασίγνωστα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, αλλά και από το νέο του δίσκο. Ένα πρόγραμμα όπου ο σπουδαίος ερμηνευτής καταθέτει φωνή και ψυχή.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

19:30 Χαρούπι. Ένα μοναδικό προϊόν της Κρητικής γης. Τα παιδιά το γνωρίζουν, το γεύονται σε διάφορες μορφές του και μόνα τους δημιουργούν λαχταριστές συνταγές!!!  Κοντά μας, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας αναψυκτικών «Αρκάδι» κ. Γρηγόρης Σαββάκης μιλάει στα παιδιά για το μοναδικό σε γεύση αναψυκτικό Μπυράλ!
19:30
– Παρουσίαση: «Η καλλιέργεια φραγκόσυκου στην Κρήτη και οι προοπτικές ανάπτυξης» από την εταιρία GEA CRETA
– Γευστική δοκιμή κρασιών από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
– Εργαστήριο ελαιολάδου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης – τυφλή δοκιμή ελαιολάδων ντόπιων παραγωγών.
20:30 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το κρητικό συγκρότημα ΕΡΩΦΙΛΗ και τον Γιάννη Δινιακό με το συγκρότημά του.
21:00 Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο
Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ και η  ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ συναντούν ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΡΜΟΣ
Ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο και η εξαίρετη ερμηνεία της Ρίτας Αντωνοπούλου σε γνωστά αλλά και απρόβλεπτα τραγούδια, με τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά, σε ένα μαραθώνιο ψυχής πάνω στη σκηνή συναντιούνται, για άλλη μία φορά με τους ΑΡΜΟΣ, το συγκρότημα που ξεκίνησε από την Κρήτη, με ένα ιδιαίτερο Μεσογειακό ύφος και την πρωτότυπη χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοχρωμάτων. Οι Αρμός είναι ο Λευτέρης Μουρτζάκης τραγούδι και σύνθεση, ο Μάνος Σμαργιανάκης τραγούδι, κιθάρα και σύνθεση και ο Απόστολος Ξυριτάκης πιάνο.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

19:30 Μέλι!!! Το θρεπτικό αυτό προϊόν, παρουσιάζει στους μικρούς μας φίλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο η κ. Παναγιώτα Χατζηπαράσχου και οι συνεργάτες της από τον παιδικό σταθμό, Παιδικό Χαμόγελο! Θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, και πολλές ακόμα εκπλήξεις με αφορμή  το μέλι!!!
20:00 Μαθαίνουμε για τις σφακιανές πίτες από την κα Βαλυράκη Αικατερίνη και γνωρίζουμε το Κρητικό μέλι και την μαγική ζωή της μέλισσας από τον κ. Νίκο Μπιρλιράκη και τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου.
20:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο ΚΡΗΤΕΣ και τους: Στέλιο Ηλιάκη (λαούτο), Δημήτρη Κεραμιανάκη (λύρα) και Γιώργο Λαδάκη(λαούτο).
21:00 COCKTAIL LIKE CRETE
Κοκτέιλ με βάση Κρητικές γεύσεις από σπουδαίους BAR TENDERS της Αθήνας και της Κρήτης. Tα Κρητικά προϊόντα πρωταγωνιστές των shakers! Αυθεντικά κρητικά προϊόντα, αποστάγματα της κρητικής γης μπαίνουν «πίσω από τη μπάρα», για να δημιουργηθούν μοναδικά κοκτέιλ. Καλλιτέχνες δημιουργοί, μας παρουσιάζουν τις νέες συνταγές που θα κυκλοφορήσουν σε όλο τον κόσμο με γεύση ΚΡΗΤΗΣ και με πιστοποίηση «ΡΕΘΥΜΝΟ».
BARTENDERS:
1. Σπύρος Κερκύρας -2. Κιάκος Δημήτρης -3. Παπαδόπουλος Στέλιος -4.Ξαβιέρ Μισαιλίδης -5. Μπάγκος Γιώργος -6. Αλεξόπουλος Γιάννης -7. Γκικόπουλος Αλέξανδρος -8. Ευστρατιάδης Αλέξανδρος -9. Γιαννακάκης Αντώνιος
Την εκδήλωση συνοτνίζει και παρουσιάζει η Food and Drink Editor Ελένη Νικολούλια.
Η βραδιά θα ντυθεί μουσικά από γνωστούς και αγαπημένους dj’s που θα διασκεδάσουν τον κόσμο με διαφορετικά είδη μουσικής.
DJ’S : 1. ALEFU-RA – 2. MEZZO-JR – 3. DJ GEORGE ALEXX

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

19:30 Τα δώρα του ήλιου, τα δώρα της γης!
Βιωματικές δραστηριότητες για τα δώρα της μεσογειακής γης από την Βάσω Λίπα Δρ. αρχαιολογίας, Μουσιοπαιδαγωγός. Επιμέλεια ΜΟΥΣΑ, υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης
19:30 Μαθαίνουμε – ανακαλύπτουμε – ξαναθυμόμαστε τα μυστικά του Εφτάζυμου ψωμιού και τις λαϊκές δοξασίες από την κ. Ευγενία Φυντάνη.
20:00 Συζήτηση με θέμα «Προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κρητικών παραγωγών και ξενοδοχείων». Καλαϊτζιδάκης Δημήτρης – Διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel Hotels and Resorts.
21:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το κρητικό συγκρότημα ΑΡΚΑΔΙ και τον Γιώργο Ψαρουδάκη με το συγκρότημά του.
21:30 Συναυλία με το «ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ»
Πάνω σε μουσικούς πειραματισμούς, ήρθε το πάντρεμα της κρητικής λύρας με το μπουζούκι, δημιουργώντας κατά βάση έναν φολκλορικό ήχο, θέλοντας όμως να επιτύχουν μια αρμονική συνύπαρξη στην τόσο πλούσια μουσική παράδοση του τόπου μας.
Ετοιμάζονται για την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία με τη συμμετοχή τους στον δίσκο «Όλα απ την Αρχή» που περιέχει 13 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Σάκη Σακελλαρίδη.
Σάκης Σακελλαρίδης : Μπουζούκι, λαούτο, φωνή
Λευτέρης Τζαγκαράκης :Λύρα, κρουστά,φωνή
Αλεξάνδρα Βεργαδή : φωνή
Γιάννης Κορίνθιος : κιθάρα, φωνή, Βαγγέλης Ακριβός: κρουστά, Νίκος Χριστόπουλος: Τύμπανα, Δημήτρης Βαρούχας:Πιάνο, Βαγγέλης Μήτσης: Μπάσο

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

19:30 Φρούτα και λαχανικά!
Άφθονα και λαχταριστά, μια ευκαιρία για τραγούδια, χρώματα και φυσικά  εύκολη συνταγούλα από τους μικρούς μας σεφ!!!
20:00 Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε γλυκά του κουταλιού από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό ΕΡΑΤΩ και τα σερβίρουμε με πρόβειο βιολογικό γιαούρτι «ΜΠΑΧΡΗ»  από το Αμάρι.
21:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ με τον Δημήτρη Πηγουνάκη (λύρα) τον Μανώλη Νικολουδάκη (μαντολίνο) και το συγκρότημά τους.
21:30 Παρουσίαση παραδοσιακής μουσικής από τον Γιάννη Βρεττό, επιμορφωτή λαούτου στο Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνης, με τους μαθητές του.
22:00 Συναυλία με τα Σιγανά Ποτάμια
Τα Σιγανά Ποτάμια είναι ένα μουσικό σύνολο φίλων από τα Χανιά. Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2009 και έκτοτε επιδιώκουν να μας μεταφέρουν σε ένα διαρκές πάρτι με ελληνική μουσική! Φαίνονται άκακοι και αθώοι αλλά… μόλις πατήσουν το πόδι τους στη σκηνή… η ευθύνη είναι όλη δική σας! Σύνθημά τους είναι: “Όταν λέμε live, εννοούμε LIVE!”
Τα Σιγανά Ποτάμια είναι:
Φραντζεσκάκης Γιώργος – ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Γιαννακάκης Γιάννης – πλήκτρα, τραγούδι
Κοντούδης Ηλίας – τύμπανα
Μαστραντωνάκης Κώστας – μπάσο
Σφηκάκης Στέλιος – ηλεκτρική κιθάρα

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

19:30 Junior chefs
Μικρά και μεγάλα Ρεθυμνιωτάκια μαζί με το Ρεθεμνιώτη Master Chef Γιάννη Αποστολάκη φτιάχνουν θεϊκά παγωτά και milkshakes με Κρητικές γεύσεις.
21:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ και τους Μιχάλη Παυλάκη και Στρατή Μαμαλάκη με το συγκρότημά τους.
21:30 Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια (Maraveyas Ilegal)
Μια μοναδική βραδιά με τη γνώριμη πλέον ενέργεια του Κωστή Μαραβέγια και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα, μια ακόμη εκρηκτική live παράσταση που θα αφήσει σε όλους, όπως και οι προηγούμενες μια πολύ ανεβαστική και γλυκιά διάθεση! Με τη δύναμη της μουσικής και της αγάπης, μοιράζεται με το κοινό όλη του την ενέργεια σε αυτό που κάνει, με απαραίτητη πάντα τη θετική διάθεση και τη συμμετοχή του κόσμου.
Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο).

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

19:15  Θεατρική παράσταση «Φουτούρια», από το HIPPO THEATER
Η διεθνής ομάδα HIPPO μετά από περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσιάζει την Φουτουρία, ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου: μια φαντασμαγορική πόλη του μέλλοντος, γεμάτη αστεία ρομπότ και τρελές εφευρέσεις. Μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών! Θέμα της παράστασης η έννοια της ελευθερίας.
Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.
Στο χώρο της παιδικής δημιουργίας θα λειτουργούν ελευθέρα καλλιτεχνικά εργαστήρια! Συμμετέχει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. με την παιδαγωγό του κ. Εμμανουέλα Τσιρίτα.
20:15 Συζήτηση «Πώς διαμορφώνουμε σωστές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά μας». Συντονίστρια: Βάσω Λίπα Δρ. Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μουσειοπαιδαγωγός
Βαράκης Νίκος – Παιδίατρος
Δρ. Θεοδωράκη Ειρήνη – Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Καλαϊτζιδάκης Δημήτρης- Διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel Hotels & Resorts
Αποστολάκης Γιάννης – Chef
21:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ του Δήμου Ρεθύμνης και τον Ανέστη Βρουλιδάκη (λυράρης) με το συγκρότημά του.
21:30 Συναυλία με τον Γιάννη Σαββιδάκη
Ο Γιάννης ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ είναι γνωστός για τα αυθεντικά, μελωδικά και δυναμικά του τραγούδια και για το αυθεντικό – ανατρεπτικό του χιούμορ. Έτσι, με οδηγό την εξωστρέφεια, ταξιδεύει το ταλέντο του σε μια αυθεντική παράσταση με τις μεγάλες του επιτυχίες και με τραγούδια που του σημαδεύουν τη ζωή. Τραγούδια Ελληνικά και ξενόγλωσσα που συνυπάρχουν τόσο αρμονικά κάτω από τις δικές του πρωτότυπες ερμηνείες, αφού, όπως λέει και ο ίδιος “είναι παιδιά της ίδιας μάνας, της ΜΟΥΣΙΚΗΣ”.
Το χιούμορ βέβαια δεν λείπει, και έτσι ο καλλιτέχνης ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ κρατάει το κοινό του καθηλωμένο μέχρι το τέλος. Το Μάρτιο του 2014 έλαβε μέρος στο φιλανθρωπικό παιχνίδι της τηλεόρασης του ANTENNA,” YOUR FACE SOUNDS FAMILIAR” όπου μετά από 13 επεισόδια,  αναδείχτηκε και ο Μεγάλος Νικητής!

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ελεύθερη είσοδος / free entrance
19:30
Ελιές – ελαιόλαδο!!! Καμαρώνουμε στον τόπο μας για το χρυσάφι μας.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν το λάδι και την ελιά με τις αισθήσεις τους, βιώνουν το λιομάζωμα, γνωρίζουν τη διαδικασία της παραγωγής του ελαιόλαδου και φτιάχνουν με τα χεράκια τους παραδοσιακή συνταγή έκπληξη!!!
20:00 Μαγειρική του μέλλοντος με γεύσεις του παρελθόντος – πιάτα με βάση το χαρούπι – από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
21:00 Η ορχήστρα Royal Symphonic Band of the Belgian Guides καλεσμένη του Δήμου Ρεθύμνης με την ευκαιρία της λήξης της Ελληνικής Προεδρίας μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα κονσέρτα και τα εμβατήρια που θα εκτελέσει την επόμενη μέρα, Κυριακή 6 Ιουλίου και ώρα; 21:00 στο θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα. Από την ίδρυσή της το 1832,  η Συμφωνική Ορχήστρα απέκτησε παγκόσμια φήμη μέσα από πολυάριθμα κονσέρτα, ραδιοφωνικά προγράμματα και cds.
22:00 Συναυλία “Lizard Kings”
Οι Lizard Kings είναι μια κλασσική rock μπάντα, έτοιμη για ένα Live που θα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό rock party σε μια από τις πιο δροσερές γωνιές της πόλης. Έχουν έντονες επιρροές από τα 70’s μαζί με σύγχρονες αποχρώσεις χαρακτηρίζουν τον ήχο τους. Αποτελείται από τους:
Costantino Costa – Φωνητικά
Δημήτρης Βαρούχας- Πλήκτρα
Δημήτρης Νίκογλου – Μπάσο
Πάνος Γεωργαλής- Κιθάρα
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος – Κρουστά

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Γωνιά παιδικής δημιουργίας

Η Κρητική γη χρόνια τώρα παράγει πολιτισμό μέσα από τα προϊόντα της. Τα παιδιά μας, είναι απαραίτητο να αντιληφθούν το γεγονός με το δικό τους μοναδικό  τρόπο!
Το Αερόστατο με τιμή αναλαμβάνει για τρίτη συνεχή χρονιά την ευθύνη να τα διδάξει και να διδαχθεί μέσα από καθημερινά διαδραστικά προγράμματα, στον χώρο που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τους μικρούς μας επισκέπτες.
Πολλοί και αξιόλογοι οι καλεσμένοι μας,  κάθε ήμερα,  κάνουν το πρόγραμμα μας ποικιλόμορφο και ιδιαίτερα  ελκυστικό.

Ποιητικός αυτοσχεδιασμός
Καθημερινή απαγγελία μαντινάδων από το Σύλλογο Κρητών Στιχουργών «Μιχάλης Καυκαλάς».

Χορηγοί Παιδικού Προγράμματος στο www.cretandietfestival.gr

Καλλιτεχνικά:

Κέντρο Νέων:
Αγιογραφία, επιμέλεια Καλαϊτζαντωνάκης Σπύρος
Βιβλιοδεσία, επιμέλεια Μοσχονά Μαρία
Ψηφιδωτό, επιμέλεια Ξενικάκης Γιώργος
Λιθογλυπτική, επιμέλεια Σκευάκης Μανώλης

Εικαστικά Εργαστήρια:
Ζωγραφική, επιμέλεια Δρυγιαννάκη Στέλλα
Κόσμημα, επιμέλεια Θεοδωράκη Χαρά
Κεραμική, επιμέλεια Μπόρα Φρόσω
Αργυροχρυσοχοϊα, επιμέλεια Σταυρουλάκης Πέτρος

Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης:
Ξυλογλυπτική, επιμέλεια Γουνάκης Κωστής
Υφαντική, επιμέλεια Γιακουμάκη Μαρία
Μαρμαρογλυπτική, επιμέλεια Μοσχονάς Ηλίας
PAPIER MACHE (ΠΑΠΙΕ ΜΑΣΕ), επιμέλεια Περιστεράκης Σταύρος

rethemnos.gr