Στις 8 Απριλίου η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου για ανακριβές «πόθεν έσχες»

papantwniou_apologiaΠροθεσμία για τις 8 Απριλίου ζήτησε και έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, προκειμένου να απολογηθεί για δύο ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, με τη μία από τις δύο να αφορά δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Την ποινική δίωξη είχε ασκήσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου και αφορά στο χρηματικό ποσόν του 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, κάτι που δεν είχε δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορείται και η σύζυγος του πρώην υπουργού, σε βάρος της οποίας έχει συνταχθεί κατηγορητήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του πρώην υπουργού.

Το ζεύγος είχε απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί σύντομα στο Εφετείο.

Ο πρώην υπουργός έχει υποστηρίξει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο ελβετικός λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000 και αφορούσε σε χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Υποστήριξε επίσης, πως το 2010 το επίμαχο ποσό επαναπατρίστηκε και περιήλθε στα παιδιά της συζύγου του.

directnews