Αποκαλύπτεται το αρχαίο θέατρο της Ιεράπετρας

ierapetra_arxaiotheatroΜέρος των κερκίδων του αρχαίου θεάτρου της Ιεράπετρας αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των ανασκαφών κατά το προηγούμενο διάστημα.

Τα ευρήματα γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο υπεύθυνος των εργασιών και δημοτικός σύμβουλος κ. Μάνος Μαρκόπουλος με αφορμή τη συζήτηση σχετικού κατεπείγοντος θέματος. Επρόκειτο για την τροποποίηση σχετικής με την έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης για την ανασκαφική έρευνα στο αρχαίο θέατρο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξήγησε ότι «οι ανασκαφικές εργασίες ξεκίνησαν στις 19 Ιουνίου 2013 και με βάση τα στοιχεία που συνελέγησαν καθορίστηκε η θέση και ο χώρος που καταλαμβάνει στο απαλλοτριωμένο οικόπεδο της αρχαιολογίας. Η επικάλυψη με φερτά υλικά ήταν πολύ μεγάλη. Θεωρείται ότι η ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου βρίσκεται κάτω από τέσσερα μέτρα. Οι δυνάμεις εργατικού προσωπικού, εθελοντών, με το φτυάρι και με τη σκαλίδα είναι αδύνατον πλέον να προχωρήσουν στην αποχωμάτωση του έργου. Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία προτείνεται να γίνει μια ανάθεση σε εργολάβο με ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και μπαζών με μηχανικά μέσα.

anatolh.com