Ο λαχανόκηπος, ο Ξένιος Ζεύς και ο δήμος Χανίων | Ποιος θα φάει το… μαρούλι;

laxanokiposΤο θέμα του περίφημου λαχανόκηπου του δήμου Χανίων  απασχόλησε χθες τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Χανίων.

Μιλώντας στον SUPER FM 89.6 ο κ. Τάσος Βάμβουκας, επικεφαλής τη παράταξης , Δήμος Ενεργών Πολιτών, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο λαχανόκηπος που έχει αναθέσει η δημοτική αρχή στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ξένιος Ζευς, αφορά μια έκταση η οποία δεν είναι πέντε στρέμματα όπως λέγεται αλλά λιγότερα τα οποία με διάφορες παρανομίες έχουν κάνει να φαίνονται πέντε.

Μάλιστα ο κ. Βάμβουκας όπως είπε, επισκέφθηκε χθες τον συγκεκριμένο χώρο και διαπίστωσε πως έχει μπαζωθεί ένα ρέμα, ενώ έχει επίσης ενσωματωθεί και ένας απαλλοτριωμένος ή απαλλοτριωτέος χώρος προκειμένου η έκταση να φαίνεται πέντε στρέμματα.

Μάλιστα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης χαρακτήρισε αστεία τα επιχειρήματα, ότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να παραχωρήσει μια έκταση πέντε στρεμμάτων για να αξιοποιηθεί σε περίοδο κρίσης για το σκοπό αυτό.

Τα ερωτήματα που έβαλα ανέφερε ο κ. Βάμβουκας «αφορούν την έκταση του χώρου, το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του, και αν υπάρχει σχέση κάποιου από αυτούς με την ΜΚΟ Ξένιος Ζευς. Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν διφορούμενες.»

Για προχειρότητα επίσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για το θέμα του λαχανόκηπου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων κ. Γιώργος Τσαπάκος.

Ο κ. Τσαπάκος είπε στον SUPER FM 89.6 πως δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργείται . Μάλιστα ο κ.Τσαπάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ‘δεν θέλω να πιστέψω πως έγινε για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα.»

Επίσης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Τέλος στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαντωνάκης λέγοντας ότι το μεγάλο φαγοπότι γίνεται από τις ΜΚΟ που χωρίς να κάνουν τίποτα παίρνουν το 20% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ.Παπαντωνάκης είπε χαρακτηριστικά πως η ΜΚΟ Ξένιος Ζεύς θα πάρει 120.000 ευρώ για να εποπτεύει τη λειτουργία του λαχανόκηπου.

zarpa.gr