Εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης

J24Δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές εκδηλώσεις έπονται μέσα στις επόμενες ημέρες, οι οποίες εντάσσονται στον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Διοργανωτής είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Κρήτης – Αντιπεριφέρεια Χανίων ενώ υποστηρικτής και αθλοθέτης είναι το Ίδρυμα Ερευνών και Ιστορικών Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.
Η πρώτη εκδήλωση έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου στη Σούδα όπου θα πραγματοποιηθεί αγώνας για την Κλάση J24 και η δεύτερη θα είναι το τριήμερο από 29/11 έως 1/12 στο Παλιό Λιμάνι, στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ., με τον αγώνα Ανοικτής Θάλασσας που φέρει την επωνυμία “100 χρόνια Ένωσης Κρήτης και Ελλάδας”.

Σχετικά μ­­ε τον αγώνα της Κλάσης J24 θα φιλοξενηθεί στον Όρμο της Σούδας και θα είναι όρτσα – πρίμα. Είναι ενταγμένος στη Ranking List της Κλάσης για το έτος 2013 και αναμένεται να υπάρξει σφοδρός συναγωνισμός, καθώς οι 3 πρώτες θέσεις του Ranking List θα κριθούν σε αυτόν τον αγώνα.
Αναμένονται γύρω στις 10 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα ενώ ήδη έχει δηλώσει τη συμμετοχή του το σκάφος “ACTIVISTA”, με κυβερνήτη το Δημήτρη Λέκκα το οποίο ανήκει στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ.). Από μέρους του Ι.Ο.Χ. θα υπάρξει συμμετοχή με το σκάφος “ΝΙΚΟΛΑΣ”, κυβερνήτης στο οποίο θα είναι ο Μιχάλης Οικονόμου.
Ο δεύτερος αγώνας έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, καθώς η εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας θα συμπέσει με την έπαρση της σημαίας στο Φιρκά. Τα σκάφη θα ξεκινήσουν τον αγώνα 5 λεπτά μετά την έπαρση της σημαίας, όπου θα σηματοδοτεί το πεντάλεπτο της εκκίνησης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η διαδρομή θα είναι Χανιά – Θοδωρού και επιστροφή. Τα σκάφη θα παρίστανται τιμητικά στη λεκάνη του Λιμένα των Χανίων και θα δώσουν ένα όμορφο χρώμα στον εορτασμό. Και οι δύο εκδηλώσεις εορτασμού είναι ενταγμένες στο επίσημο πρόγραμμα του Ι.Ο.Χ., οι δε ιστιοπλοϊκές δράσεις αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
chania sports