Greece in bloom – Η Ελλάδα ανθίζει

greece in bloomLooking at Greece with love and taste:

50 min. documentary film by the Austrian Filmmaker Fabian Eder – “GREECE IN BLOOM” about a journey through Greece, visiting Crete, Ios, Monemvasia, the Mani, Zakynthos and Messolonghi…!

You can choose from 3 language options: English, Greek or German (dubbed, not subtitled!)

Lots of Extras:
– Fotos from all destinations
– Diashow with Greek music, originally recorded.
– trailer
– additional footage of sailing in the Aegean Sea and Ionian Sea.

You can buy the DVD directly at the producers (backyard) or at Amazon!

= = = = = = = = = = = = =

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΙΖΕΙ

Απρίλης 2012: Ανεργία, φτώχεια, αναβρασμός, χρεοκοπία – Η εικόνα της Ελλάδας βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα μάτια των Ευρωπαίων η χώρα αγγίζει το τέλμα, επίκεινται εκλογές και κανείς δεν γνωρίζει τη συνέχεια. Στην Αθήνα καίνε γερμανικές σημαίες και στους τίτλους ειδήσεων επικρατεί τρόμος.

Όμως, πώς μοιάζει πραγματικά η ζωή έξω στους αμπελώνες, στα νησιά και τις ταβέρνες; Πώς βιώνουν οι νέοι άνθρωποι την κρίση; Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για όλους αυτούς; Τι σκοπεύουν να κάνουν με την παλιά καλή Ελλάδα; Τρεις Αυστριακοί συναντιούνται σε μια παράξενη εποχή, σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι, και ανακαλύπτουν την αυθεντική ομορφιά μιας θαυμάσιας ευρωπαϊκής χώρας. Λάβετε υπόψη ότι οι νέοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν την κρίση πολύ διαφορετικά από τον τρόπο που με παράδοξη ευχαρίστηση προπαγανδίζεται στην Ευρώπη. Έτσι, κάποια στερεότυπα που μας πωλούνται ως «αλήθεια» μοιάζουν πολύ διαφορετικά, αν τα εξετάσει κανείς με μεγαλύτερη προσοχή.

Τέσσερις μήνες μετά τον απόπλου, η ταινία προβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, παρουσία του Προέδρου κ. Martin Schulz.

www.griechenlandblueht.com

 

σημ. ΧΝ+Μ

Η ταινία του Αυστριακού Fabian Eder προετoιμάστηκε το 2011 και γυρίστηκε το 2012, στην Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας. Από τη μεριά μας βοηθήσαμε και εμεις στην υλοποίηση της…

Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι η ψύχραιμη ματιά του σκηνοθέτη και η ρεαλιστική και όχι εικονοκλαστική και υπερβολική αντιμετώπιση του θέματος που γιά μας είναι η επιβίωση μας, επηρρέασε θετικά τον Ευρωπαϊκό μας περίγυρο!!

Μπράβο στο Φαμπιάν, στους συνεργάτες του και στην πολιτιστική ακόλουθο της πρεσβείας μας, στη Βιέννη.

Το cd μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω διαδικτύου