Προχωρά η παράκαμψη Ελους

elos parΔημοπρατήθηκε  και βρέθηκε ανάδοχος εργολάβος για την κατασκευή του έργου παράκαμψης του Ελους, κόστους 4 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικό αυτό έργο-συνδετήριο με την παράκαμψη Τοπολίων- θα μειώσει την απόσταση με το Λαφονήσι κατά μισή ώρα και το κυριότερο θα κάνει ακόμα πιο ασφαλή τη μετακίνηση των οχημάτων.
«Το έργο δόθηκε με έκπτωση 53% και πραγματικά θα είναι ένα έργο κόσμημα για την ορεινή Κίσαμο», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης.
Αν όλα πάνε καλά, στις αρχές της χρονιάς η εργολαβική εταιρεία θα έχει εγκατασταθεί και θα έχει ξεκινήσει το έργο, ωστόσο, αν υπάρξουν ενστάσεις, τότε «ο Θεός να ξενηστεύει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.
Περιγράφοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι να ξεκινήσει το έργο ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε:
• Απαιτούνται 2 – 3 ημέρες για να γίνει ο έλεγχος της εγκυρότητας των εγγυητικών  επιστολών.
• Ακολουθεί ένα διάστημα 3 – 4 ημερών μήπως γίνει ένσταση από κάποιον εργολάβο.
• Στη συνέχεια στέλνεται στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για την κατοχύρωση του αποτελέσματος, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 10 ημέρες.
• Στη συνέχεια εντός 10 ημερών ο εργολάβος θα πρέπει να φέρει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.
• Χρειάζονται άλλες τρεις ημέρες για τον έλεγχο της  γνησιότητας της επιστολής καλής εκτέλεσης.
• Επειτα καλείται ο εργολάβος εντός 15 ημερών να υπογράψει τη σύμβαση.
«Είπα τις ημερομηνίες αυτές για να καταλάβει ο κόσμος πόσο χρονοβόρα και γραφειοκρατική είναι η διαδικασία ακόμα και από την ημέρα που κάνεις τον διαγωνισμό προκήρυξης ενός έργου», είπε χαρακτηριστικά.

Χανιώτικα Νέα