Μουσεία με ελεύθερη είσοδο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά

open days

Ξεκινάνε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την συμμετοχή του – για τρίτη συνεχή χρονιά – στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ), θέτοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για τον τίτλο της «Πόλης 12 Αστέρων».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ξεκινάει στα Χανιά με τη δράση «Ζούμε στην Ευρώπη… Εξερευνούμε την Ευρώπη!» η οποία θα λάβει χώρα στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγ. Ιωάννη (Ώρα 10.30 πμ) και στο πλαίσιο της οποίας μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν – μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες – για τα ευρωπαϊκά κράτη, την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους, να ενημερωθούν για βασικές πτυχές της ζωής στην Ευρώπη και να γνωρίσουν την κοινή ιστορία και ανάπτυξη της Ευρώπης.

mouseia chania

 

«Ανοιχτές Ημέρες στα Μουσεία των Χανίων»

Επίσης, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ξεκινά και η δράση «Ανοιχτές Ημέρες στα Μουσεία των Χανίων» στο πλαίσιο της οποίας ένα Μουσείο κάθε ημέρα, θα προσφέρει ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό προκειμένου να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να ανακαλύψει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργία. Πρώτο μουσείο, είναι το Δημοτικό Μουσείο Σχολικής Ζωής που βρίσκεται στην περιοχή των Νεροκούρου (ώρες επίσκεψης 10.00-14.00) ενώ την Τρίτη 15 Οκτωβρίου σειρά παίρνει το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής Χανίων (ώρες επίσκεψης 10.00-12.00)

 

 

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, με θέμα «Χανιά, πόλη της Ευρώπης», με στόχο την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης της πόλης των Χανίων. Στο πλαίσιο του φωτογραφικού διαγωνισμού θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες, σχετικές με το θέμα, φωτογραφίες ενώ ο νικητής θα λάβει δώρο μια φωτογραφική μηχανή (Ημερομηνία λήξης υποβολής συμμετοχών: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013). Περισσότερες πληροφορίες και όροι συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr