Διοργάνωση σεμιναρίων από το πνευματικό κέντρο Χανίων

seminariaΤο Πνευματικό Κέντρο Χανίων  προκειμένου να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του «ελλείμματος παιδείας», προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων ευρύτερης παιδείας (κύκλους μουσικής, αρχιτεκτονικής, εικαστικής, θεατρικής παιδείας, κ.λπ.) με στόχο την αισθητική καλλιέργεια, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου και της θέσης μας μέσα σε αυτόν.

Οι κύκλοι αυτοί απευθύνονται σε όσους έχουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό.
Την ευθύνη σχεδιασμού κάθε κύκλου έχει ένας γνώστης του αντικειμένου, ενώ μέσα από αυτούς τους κύκλους θα επιχειρηθεί και η προώθηση της πρωτογενούς έρευνας σε τομείς που δεν είναι ευρέως γνωστοί.
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα συμμετέχουν συμβολικά στα λειτουργικά έξοδα, με εγγραφή 5 Ευρώ, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα 25 άτομα, γι αυτό και θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.
Η έναρξη θα γίνει με το «Αλφαβητάρι Αρχιτεκτονικής» (κύκλος Αρχιτεκτονικής παιδείας), που  αποτελείται από 12 θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε εβδομαδιαίες, τρίωρες συναντήσεις. Τα θέματα θα εισηγούνται αρχιτέκτονες από όλη την Κρήτη, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο Δημόσιο, διδάσκοντες της Αρχιτεκτονικής Σχολής Χανίων καθώς και αιρετοί που έχουν αρμοδιότητα σε θέματα χώρου και περιβάλλοντος. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια έχει το μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, Έμμυ Παπαβασιλείου.

Η έναρξη του κύκλου θα γίνει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο Πνευματικό Κέντρο.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Χανίων από  1 έως 7  Οκτωβρίου και ώρες 11:00-13:00.

Πληροφορίες: Γιάννης Κουκούβελος, τηλέφωνο 2821 0 40525