O Μαριάς πιέζει για την απόσυρση του μέτρου με τη διαγραφή του ΑΦΜ

64149Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) σχετικά με την απαίτηση της τρόϊκας για διαγραφή των αριθμών φορολογικών μητρώων (ΑΦΜ) όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, αναφορικά με τη νέα απαίτηση της τρόικας για διαγραφή των αριθμών φορολογικών μητρώων όσων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και δεν θα προβούν στην άμεση ρύθμισή τους.
Η επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ αναφέρει πως το Υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο ενστερνίζεται αυτή την απαίτηση, αλλά τη βρίσκει και ως ένα μοχλό πίεσης προς τους εξαθλιωμένους ήδη συναδέλφους. Η διαγραφή ή έστω η προσωρινή απενεργοποίηση των ΑΦΜ θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η ΟΕΒΕΝΗ πιστεύει πως η λήψη ενός τέτοιου μέτρου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των επαγγελματιών και των οικογενειών τους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

creteplus.gr