Σεισμός 6,4 Ρίχτερ δυτικά του Νομού Χανίων – Υλικές ζημιές στα Χανιά

seismosΙσχυρότατη σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 στην Κρήτη. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί αλλά και την Αθήνα, ενώ έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο σεισμός που καταγράφηκε ήταν από 6 ως και 6.4 Ρίχτερ, ενώ διήρκησε περίπου ένα λεπτό!

Το επίκεντρο του ήταν 67 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, αλλά έγινε αισθητός, όχι μόνο σε όλο την Κρήτη, αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, μέχρι και την… Αθήνα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ορίζεται στα 52 χιλιόμετρα, ενώ η ακριβής ώρα που ο Εγκέλαδος ξεσήκωσε τους Κρητικούς ήταν 4.11 μμ.

6,2 δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών6,7 Ρίχτερ μεταδίδει το Reuters

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν 6,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 60 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων, ενώ το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για… 6,7 Ρίχτερ!

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στα Χανιά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν προκληθεί ζημιές κυρίως από τζαμαρίες που έσπασαν στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ενώ μαρτυρίες μιλάνε για μάρμαρα που έπεσαν από μπαλκόνια στο κέντρο.