Βιολογικός Κισάμου: Σε ρυθμούς… χελώνας, λόγω Αρχαιολογίας

11-1Σημαντική καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών του έργου επέκτασης του βιολογικού της Κισάμου, δημιουργείται από τον συνεχή εντοπισμό αρχαιολογικών ευρημάτων σε πολλά σημεία της πόλης του Καστελλίου.

Έτσι, το έργο «φρενάρει» καθώς όπου βρίσκονται αρχαία, σταματούν υποχρεωτικά οι εργασίες μέχρι αυτά να διερευνηθούν και ακολούθως να ανάψει το πράσινο φως η Αρχαιολογία για την συνέχιση των εργασιών.

Ωστόσο, με στόχο να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, ο Δήμος Κισάμου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, αναζήτησαν τεχνικές λύσεις σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκτέλεσης του έργου κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού που έχει προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές, Δήμος και Αρχαιολογική Υπηρεσία,  διατύπωσαν μια σειρά από προτάσεις έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες. Οι προτάσεις αυτές αφορούν την αξιοποίηση των παλιών αγωγών, καθώς και μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις έτσι ώστε οι αποχετευτικοί αγωγοί να μην επηρεάζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις. 
Νέοι Ορίζοντες