BALKAN_TALE

Η περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας ‘A Balkan Tale’ θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ.), ως τμήμα του εγχειρήματος ‘A Balkan Tale / Μια Βαλκανική Ιστορία’, που έχει ως στόχο να προκαλέσει τον δημόσιο διάλογο για την κοινή ιστορία των Βαλκανίων και να συμβάλλει στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το εγχείρημα αυτό, αποτελείται από την περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Μια έκδοση στα αγγλικά θα συνοδεύει την έκθεση και περιλαμβάνει φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία για τα μνημεία και την κληρονομιά της οθωμανικής περιόδου. Εναν διαδικτυακό τόπο, το ‘www.balkantale.com’ με πλούσιο περιεχόμενο εξερεύνησης και γνώσης, καθώς και έναν διαδραστικό χάρτη που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να δουν τα μνημεία, να ενημερωθούν για την ιστορία τους και την σημερινή τους κατάσταση.
Τέλος, στην έκθεση θα προβάλλεται το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘Ξεχασμένα Βαλκάνια’ με χρήση σπάνιου αρχειακού υλικού (σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης).
Πρόκειται για ένα εγχείρημα του Goethe – Institut με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την παραγωγή έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία παραγωγής ‘ANEMON’, ενώ συμμετέχουν ενεργά το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και δέκα πολιτιστικές Μ.Κ.Ο. των Βαλκανίων. Την επιστημονική εποπτεία έχει η Χριστίνα Κουλούρη.