Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η “Κουζίνα ΕΠΕ” και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» στις αίθουσες του εστιατορίου “Κουζίνα ΕΠΕ”, Δασκαλογιάννη 25, Παλιά Πόλη, Χανιά, Κρήτη, από την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013 στις 20:30 το βράδυ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 5.9.2013 μέχρι 30.11.2013.

Ανοικτά από Δευτέρα έως Σάββατο 12:00-19:00

Είσοδος Ελεύθερη.

Συμμετέχουν 20 εικαστικοί δημιουργοί:

ΑΥΓΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΒΟΥΣΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΖΥΜΒΡΑΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΘΕΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΑΖΑΚΟΥ ΛΙΑ, ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ, LIODAKI JAN, ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΗΣ, ΜΗΛΙΑΡΑΣ ΜΗΝΑΣ, ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΞΗΡΟΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΠΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΙΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, STOLLENWERK RENA, ΤΣΕΡΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και μια ποιήτρια: ΓΑΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.

«Στην αρχαία και σύγχρονη μεσογειακή τέχνη το δέντρο της ελιάς, ο καρπός της και το ελαιόλαδο δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να εμπνέουν τους δημιουργούς. Η ελιά γίνεται αναγνωρίσιμο στοιχείο, λειτουργεί ως ενωτικό σύμβολο διαφορετικών τόπων, εποχών και τεχνοτροπιών. Από τον Όμηρο, τον Πίνδαρο, τον Αισχύλο ή τον Σοφοκλή ως τους σύγχρονους ποιητές και πεζογράφους· από τους Παλαμά, Σικελιανό, Ρίτσο, Σεφέρη ή Ελύτη, τα δείγματα είναι εξαιρετικά. Πηγή έμπνευσης όμως αποτέλεσε και για τον αγγειοπλάστη, τον ξυλογλύπτη, τον ζωγράφο, τον χρυσοχόο, τον κινηματογραφιστή, τον φωτογράφο ως τους εννοιολογικούς καλλιτέχνες και τους σύγχρονους video- artists».
Εικαστική Επιμέλεια: Πέγκυ Κουνενάκη & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.