Ένα διαφορετικό μουσικό «ταξίδι» από τη Μαρία Σουλτάτου

1377294498«Το ταξίδι μου» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής μουσικής παράστασης, η οποία πραγματοποιείται αύριο στις 9.30 το βράδυ στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» από την Ηρακλειώτισσα Μαρία Σουλτάτου.

Την οργάνωση της παράστασης έχει το «Λύκειο των Ελληνίδων». «Το ταξίδι μου» αποτελεί μια μουσική αναδρομή στις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Τη Μαρία Σουλτάτου συνοδεύει σ’ αυτήν την παράσταση ο Κρητικός καλλιτέχνης Γιάννης Λυδάκης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της παράστασης, η συναυλία αποτελεί ένα «μουσικό ταξίδι ψυχής γεμάτο ποικιλία, εναλλαγές και χρώματα». Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Μαρίας Σουλτάτου αλλά και τραγούδια από ένα ευρύ ρεπερτόριο από σύγχρονους συνθέτες, παλαιότερους, καθώς επίσης και μία επιλογή από πολύ σημαντικά έντεχνα, λαϊκά, κλασικά, έντεχνα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά Κρητικά τραγούδια. Στη συναυλία πρόκειται να ακουστούν επίσης σμυρναίικα τραγούδια, ενώ θα γίνει και αναφορά σε τέσσερις αγαπημένες γυναικείες φωνές της Ανατολής.

“Είναι η πρώτη φορά που κάνω συναυλία στο κηποθέατρο και η πρώτη φορά που κατεβαίνω μόνη μου στο Ηράκλειο, μετά από μια περίοδο καθόδου με πολλούς και διάσημους καλλιτέχνες που έχουμε επισκεφθεί την πόλη” αναφέρει μεταξύ άλλων με δηλώσεις της στην “Π” η Μαρία Σουλτάτου για να προσθέσει:

“Κατεβαίνοντας θυμάμαι την πρώτη φορά που ξεκίνησα από το Ηράκλειο, μ’ ένα βραβείο στην τσέπη, για ένα μεγάλο ταξίδι. Αυτό το ταξίδι έρχομαι να παρουσιάσω την Τρίτη στο κοινό”.

Αναφερόμενη στις γενικότερες δυσκολίες στον τομέα της μουσικής, αλλά και στις κοινωνικές δυσκολίες, η Μαρία Σουλτάτου μεταφέρει το μήνυμα, ότι η μουσική μπορεί και συνεχίζει, αλλά ταυτόχρονα αντέχει.

“Αυτό μας το ταξίδι έχει την υποστήριξη του Λυκείου των Ελληνίδων, αλλά και του Γιάννη Λυδάκη με τον οποίο και συμπράττουμε επί σκηνής” αναφέρει και προσθέτει:

“Είναι ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στους μεγάλους συνθέτες, στα δικά μας τραγούδια, στους ήχους της Κρήτης και της Μικράς Ασίας. Είναι ένα ταξίδι – μήνυμα, που αποδεικνύει ότι η μουσική δίνει το “παρών” σε πολύ δύσκολες εποχές και ένα ακόμα μήνυμα ότι δεν το βάζουμε κάτω”.